Çiçeği burnunda Sinop Durağan ilçe kaymakamımız Sn. Soner Erol ile bu yıl üniversiteyi kazanmış olan ilçemiz gençleri bir araya geldi.

Yıllar önce bizler üniversite öğrencisi iken bu toplantının ilkini ilçe kaymakamımız değerli ağabeyimiz Sn. Turgay Hakan Bilgin yapmıştı. 

Balıkesir Altıeylül İlçe Kaymakamı olarak görevine devam eden kıymetli ağabeyim Turgay Hakan Bilgin’e selam olsun.

İkincisinin yapılmış olmasına çok mutlu oldum. Bu sebeple kaymakamımız Sn. Soner Erol beye teşekkür ediyor, görevinde başarılar diliyorum. 

Mâverdî, Yüce Hedefler Kitabı’nın 33. sayfasına gençlerle ilgili şu önemli notu düşüyor:
“Müşavereyi (danışmayı) daima gençlerle yapınız.
Çünkü onların fikirleri zamanın tozuyla körlenip ihtiyarlık rutubetiyle paslanmamış birtakım saf ve berrak fikirlerdir.”

Gençlerle yapılan bu istişare toplantılarının sayısı artırılmalı, paylaşılan fikirler metne dönüştürülmelidir. Ben inanıyorum ki gençlerimizin bu fikirleri ilçemiz için önemli birer projeye dönüşecektir.

Onlara birkaç tavsiyede bulunmak isterim:

✔️En uğrak yeriniz kütüphaneler olmalı. Çok okumalısınız. İnsan ömrü kütüphaneler dolusu kitapları okumaya yetmeyeceğinden kitap konusunda seçici olmalısınız.
✔️Üniversite kulüp etkinliklerine mutlaka katılmalısınız. Önemli projelere imza atmak üzere yeni bir kulübün kuruluşunu gerçekleştirebilirsiniz. 
✔️Gezmeyi ihmal etmemelisiniz. Yakından uzağa doğru bir gezi planı hazırlamalısınız. Kulüpler bu noktada çokça işinize yarayacaktır. Bu kulüpler sayesinde ücretsiz gezi imkanınız olacaktır.

Gençlerimize üniversite yaşamlarında başarılar diliyorum.

Durmuş ÇELİKTEN 
İstanbul Akademik Düşünce ve Medeniyet Topluluğu İl Başkanı 
DUDEF Eğitim Komisyonu Başkanı