Bugün Azerbaycan’da ikinci günümüz… Uluslararası Öğrenci Seçme Komisyonu olarak ülkemizde gelecek eğitim öğretim yılında lise eğitimlerine başlayacak olan öğrencilerimizin mülakatlarını bugün itibarıyla başlattık.

Mülakatlarımızı Türkiye Diyanet Vakfı Türk Lisesi’nde gerçekleştiriyoruz.

Yapmış olduğumuz yazılı sınavın sonrasında öğrencilerimizi mülakat için sırasıyla mülakat salonlarına kabul ettik. 

Sizlere komisyon üyelerimizi gülümseten ve içimizi ısıtan bir anımdan söz etmek istiyorum:
Mülakat salonuna ilk gelen öğrencimiz Elif Seferov oldu.

Elif’le kısa bir tanışmanın ardından coğrafya dersinde en son hangi konuyu ele aldıklarını soruyorum. Elif, turizm konusunu işlediklerini söylüyor. 

Elif’e turist kimdir? diye soruyorum. Elif ise bir ülkeden başka bir ülkeye gezmek, görmek, eğlenmek, dinlenmek amacıyla seyahat eden kişiye turist denir diye cevap veriyor. 
Elif’e peki mülakat komisyonumuzdaki bizler turist miyiz diye soruyorum. Elif ise tabi ki hayır siz bizim ülkemizde turist değilsiniz. Çünkü siz bizim kardeşimizsiniz diye cevap veriyor.

Elif’in bu cevabı bizleri ziyadesiyle mutlu etmekle kalmıyor. Aynı zamanda Türkiye Diyanet Vakfı ve Milli Eğitim Bakanlığı’mızın Uluslararası İmam Hatip Lisesi Projesi’nin öneminin ne kadar büyük olduğunu bizlere bir kez daha hatırlatıyor. Millet olarak sorumluluklarımızın ağırlığı gerçeğini önümüze seriyor. 

Bu projenin hayata geçmesinde büyük emeği olan kurum ve çalışanlarına sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum.Rabbim onlardan razı olsun.

Türkiye, Türkiye’den daha büyüktür diyor Azerbaycanlı kardeşlerimizin sizlere selamlarını iletiyorum.