Sinoplular için İstanbul bilinmez bir kent değil. Hele hele yabancı bir şehir hiç değil. Sinop, İstanbul’la harmanlanmış; mega kent “Sinopistanbul” olmuş adeta.

İnşaatçısından nalburuna, pastanecisinden hasta bakıcısına, işçisinden memuruna pek çok sektörde, Çorlu’sundan Kocaeli’ne varıncaya kadar her bir semtinde Sinoplu görmek mümkün. 

15 milyon nüfusa sahip İstanbul’da 400 bin Sinoplu yaşıyor. Sinop ilinin tam iki katı. Konuya vakıf olanlar biliyor. Şehir merkezinde ise 40 bin.

Geçtiğimiz yıl İstanbul’da Sinop Tanıtım Günleri ilk kez düzenlendi. Hazırlık süresi kısa olmasına karşın Sinoplu derneklerin yöneticileri başta olmak üzere her kesimden tüm Sinoplular büyük bir özveriyle çalıştı.

Söz konusu Sinop olunca dernekler arasındaki pek çok mesele geçici olsa da unutuldu.  Her sıkıntı rafa kaldırıldı. Tanıtım günlerine destek olunması arzusu nehir olup coştu. İnsanlar Feshane’ye tam dört gün boyunca sürekli akın etti. Eyüp çevresinde araç kalabalığı sebebiyle trafik tıkandı.

Megapol şehire tanıtım amacıyla ilk defa gelen Sinop, Feshane tanıtım günlerinden başarıyla çıktı. Eksiklikler olmadı değil. Onlar not edildi tekrarı olmasın diye…

Sinop bir kez daha İstanbul’a gelmek için gün sayıyor. İkinci tanıtım günleri bu sene 12-15 Kasım 2015 tarihleri arasında yine Feshane’de gerçekleştirilecek. Feshane il tanıtımları için olmazsa olmaz etkinlik merkezlerinden biri. İllerin hemen hemen hepsi tanıtımlarını burada yapıyor.

Sinop tanıtım etkinliğinin bu yıl da başarıyla nihayete ereceğinden herkes emin. Yeni oluşturulan ekip ise ziyadesiyle özgüvene sahip.

Sinop Tanıtım Günleri, bilindiği üzere Sinop Valiliğinin hamiliğinde yapılıyor. Uygulayıcılar Sinoplulara yönelik faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşları. Sıkıntılı bir süreçten geçildi ama, bu kuruluşlar Sinop Tanıtım Platformu adı altında bir kez daha biraraya geldi. Platform; başkan, başkan yardımcılarını, genel sekreterini belirledi. Çalışacağı organizasyon firmasını seçti.

Katılımcı ve ziyaretçi sayılarının çok olması için ilçe dernekleri temsilcilerini görevlendirdi. Her biri İstanbul’daki dernek yöneticileriyle buluşuyor, hazırlık çalışmalarını gözden geçiriyorlar. Genel Sekreterlik görevini geçtiğimiz yıl olduğu gibi yine bize tevdi ettiler.

Sinop’a yeni atanan Valimiz Sayın Dr. Yasemin Özata Çetinkaya ekim ayı içerisinde, İstanbul’da Feshane Tanıtım Günleri hazırlık toplantısına katıldı. Yaklaşık otuzbeş kişiden oluşan sivil toplum kuruluşlarının yetkilileriyle buluştu.

Bu dönemin Sinop Tanıtım Platformu Başkanı Sayın Engin Kırmızıgül katılımcılara şimdiye kadar yapmış oldukları çalışmaları sunu olarak anlattı, çeşitli bilgiler verdi. Organizasyonun Sinop ayağında yapmak istediklerini Valimiz Sayın Çetinkaya Hanımefendiye ve Belediye Başkanımız Sayın Baki Ergül Beyefendiye iletti. Sayın Kırmızıgül, Sinop ayağında yürütülmesini istedikleri çalışmalarla ilgili destek sözü aldı.

Sinop Belediye Başkanımız Sayın Baki Ergül de geçtiğimiz yıl ilki düzenlenmiş olmasına rağmen oldukça başarılı olan bu tanıtım organizasyonun bu sene daha da başarılı olması dileklerini dernek yöneticilerine iletti.

Sinop ve çevre ilçelerinde, Valimiz Sayın Çetinkaya öncülüğünde, deneyimli Vali Yardımcımız Sayın Mehmet Yüzer Beyin koordinatörlüğünde, tüm ilçe kaymakamlarımız ve belediye başkanlarımızın destek ve katkılarıyla hummalı bir çalışmanın başlatıldığını biliyoruz.

Mülki amirlerimiz ve yerel yöneticilerimiz Sinop’umuzu yeniden İstanbul'a taşınacaklar. Edindiğimiz izlenim, etkinliğin, her yönüyle Sinop’u anlatması ve ziyaretçilerine tanıtması en büyük beklentiye dönüşmüş vaziyette.

Sinop’un kültürünü, turizm alanlarını, insani değerlerini, leziz yemeklerini, markalarını, iktisadi ve sanayi ürünlerini tanıtım günlerinde sergilemek yetkililerin ve katılımcı kuruluşların öncelikli amaçları olması gerekmektedir.

Tanıtım günlerinde hedef kitle milyonlar olacaktır. Etkinliği geçtiğimiz yıl olduğu gibi yine 1 milyondan fazla kişinin ziyaret etmesi, tanıtım stantlarını gezmeleri ve bölgeye ait bilgileri almaları bekleniyor.

Önemsediğimiz bu tür tanıtım etkinlikler sayesinde, Sinop’umuzun bütün güzelliklerinin İstanbul'da ulusal ve uluslararası kamuoyuna sergilenerek gösterileceğini ve iyi derece alacak şekilde tanıtılacağını umuyoruz.