Merhamet… Ne kadar güzel bir kelime. Bir canlının acısını yürekte hissetmek, şefkatle el uzatmaktır. İnsanı insan yapan en temel duygudur.

Ne yazık ki günümüz insanı merhametten kendini soyutladı. Hem “Elhamdülillah Müslümanım” diyeceğiz, hem de Ramazan’da kiraya, Kurban’da kurbanlığa zam üstüne zam yapacağız. Bu, doğanın da İslam’ın da kuralına aykırı.

Boyabat’ta Adnan Menderes Bulvarı’nda işyeri kirası 100.000 TL, ev kirası 30.000 TL olmuş. 400 kiloluk kurbanlık Ramazan’dan önce 250.000 TL iken, Kurban Bayramı öncesi 600.000 TL olmuş. Bu merhametsizliğin daniskasıdır.

Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed Mustafa SAV ve ashabı insan gönlüne merhametle girdi. Biz ise fiyatla giriyoruz.

Bu gidişe dur demek için Boyabat Kaymakamımız başkanlığında, Belediye Başkanımız, Esnaf Odası temsilcileri ve İlçe Müftümüzden oluşan bir “Merhamet ve Fırsatçılıkla Mücadele Komisyonu” kurulmalı. Esnaf sık ziyaret edilmeli. “Halka hizmet, Hakka hizmettir” şiarı sadece duvarda kalmamalı.

Boyabat merhamet şehridir. Eski günlerine dönmeli.