Bu köşeden yazdıklarımızın devlet katında yankı bulmasından ve devlet yetkililerimizin bizim dile getirdiğimiz önerilerin hepsini olmasa dahi; önemli bir kısmını meclisimizin gündemine getirmesinden dolayı tarifsiz mutluyuz. 

Neticede bizler bu köşeleri egomuzu tatmin etmek için kullanmıyoruz. Maksadımız vatanımıza ve milletimize faydalı olacak yayınlar yapmaktır. 

Bizim görevimiz eksik gördüğümüz hususları bizi yöneten idarecilerimizin dikkatine sunmaktır. Gerisini elbette yöneticilerin takdirine bırakırız. Ama bu takdirine bırakmayı lütfen pasif manada anlamayınız. Biz yazıp da bırakanlardan değiliz. Biz yazdıklarımızın; sunduğumuz önerileri de; olumlu sonuçlanana dek takip ederiz. Yukarıda da yazdığım gibi bizlere birçok konuda vatandaşlarımızda şikayetler ve temenniler gelmekte. Bunlardan bir tanesi de 'Yeşil Pasaport' konusu. Efendim hepimizin malumudur ki; devletimize hizmet eden memurlara tanınan bir haktır. Bu haktan ülkemizde memuriyeti bulunan herkes faydalanabiliyor. Aşağıda 'Yeşil Pasaport'un ne olduğunu detaylı bir şekilde okuyabilirsiniz. Benim derdim ise bu Yeşil Pasaport hakkı neden sadece memurluğu bulunanlarla kısıtlanıyor. Bence bu insanları devlet ve millete hizmet etsin diye binbir zorluklarla yetiştiren anne ve babalara da tanınması gerektiğine inanıyorum. Neticede; bu insanların devlete ve millete faydalı olabilmesi için büyük bir özveriyle okuduklarını ve bu tahsil süresince anne ve babanın kısıtlı imkanlara rağmen çocuklarını yine de okuttukları göz önünde bulundurulursa; bu Yeşil Pasaport hakkından onların da faydalanmaları gerekir diye düşünüyorum. 

Misal milli hava yolumuz THY'nin çalışanlarının eşine,çocuklarına ve Anne,Babalarına uçuşlarda muafiyet uygulandığını biliyoruz. 
Buna benzer yeşil pasaport konusunda da neden memurlarımızın anne ve babalarada uygulanmasın?

Buradan konu ile ilgili çalışmalar yürüten ilgili birimlere sesleniyorum; lütfen bu konuya da bir el atın ve bu onurlu ve haysiyetli anne babaları bir nebze de olsa ödüllendirelim. Onlar bunu çok ama çok hak ediyorlar. YEŞİL PASAPORT NEDİR? Yeşil pasaport, en yüksek 5 yıla kadar kullanım süresine sahip olan ve bordo pasaporta kıyasla daha fazla dolaşım imkânı sağlayan bir pasaport türüdür. Yeşil pasaport halk arasında yaygın olarak, devlet memuru olarak görev yapan kişilere verilen pasaport türü olarak bilinmektedir. Yeşil pasaport, devlet memuru olarak görev yapmakta olan kişilere ve bu kişilerin ailelerine verilebilen bir pasaporttur. Yeşil pasaportun en önemli avantajlarından biri, belirli bir gün sayısıyla sınırlı olmak koşuluyla bazı ülkelere vize olmaksızın giriş ayrıcalığı sağlamasıdır.  

Şaban Turhal
Freising/Münich