Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) ile Milliyetçi Hareket Partisi’nin (MHP) oluşturduğu ‘Cumhur İttifakı’, Seçim Yasası’nda değişiklik içeren, “Milletvekili seçimi kanunu ile bazı kanunlarda değişiklik yapılmasına dair kanun teklifi” başlıklı ‘öneriler paketini’, TBMM Başkanlığı’na sundu. 

15 maddeden oluşan değişiklik önerileri arasında yurt dışında yaşayan Türkler yine görmezden gelindi.

Biz gurbetçiler artık paramatik olarak hatırlanmak istemiyoruz.

Çözüm olarak ta bize zikirmatik vermeyin(Vatan,Millet,Bayrak edebiyatıyla bizleri uyuşturmayın)  

VATANIMIZI SÖZ DE DEĞİL; ÖZ DE SEVİYORUZ.
Biz üvey evlat mıyız beyler hanımlar.
Bizler yurt dışına Afrika'dan gitmedik.
Bağlı olduğumuz ülke Türkiye'dir ve o ülkeye sizlerin düşünemeyeceğiz kadar da bağlıyız.

Avrupada ki Türkleri seviyoruz ve düşüncelerinize saygı duyoruz amma Avrupada ki Türklerin Türkiyede ki seçimlerde oy kullanmalarini dogru bulmuyoruz,
bu kesinlikle demokratik değil diyenler ve Türkiyede yaşayan halkin iradesini Avrupada ki gurbetçi belirlememeli diye eleştirenler de oluyor.

Bu eleştirelerin önüne geçmek için .

Yurt Dışı Seçim Bölgesi oluşturulması ve yurt dışında yaşayan Türk vatandaşı seçmenlerinin iradelerinin TBMM seçimlerinde sandıklara yansıması için milletvekili kontenjanı ayrılması gündemlerin de olmalıydı.

Fransa, İtalya, Hırvatistan, Cezayir, Portekiz, Mozambik, Ekvator, Kolombiya, Tunus, Makedonya ve Romanya’nın yanı sıra daha birçok ülke, yurt dışında yaşayan vatandaşlarına hem seçme hem de seçilme hakkını çoktan hayata geçirdi.

Tunus bile yasal düzenlemeyle 217 sandalyeli Kurucu Meclis’te yurt dışında yaşayan vatandaşları için 18 kişilik kontenjan ayırdı.

Nüfus bazında yapılan bilimsel hesaplara göre, 6.5 milyon Türk vatandaşı ve Türkiye’den izinli vatandaşlık dan çıkan ve Türkiye tarafın dan Mavi Kart verilen 1 milyon da  vatandaşımız var,ayrıca 3 milyon da geri dönen fakat ilişkileri kesmeyen vatandaşlarımız da var.

MAVİ KART SAHIBI VATANDAŞLARIMIZ YURTDIŞI SEÇİM BÖLGESİN DE OY KULLAN MA VE SEÇİLME HAKKI DA VERİLMELİ.

Yurtdışı seçim bölgesi oluşması halinde, yurt dışında yaşayan Türklerin en az 50 milletvekiliyle TBMM’de temsil edilmesi gerekecektir.