Peygamberimiz (s.a.s) Çocuklara Kur’an’ı küçük yaşta öğretirdi. “ Kim Kur’an’ı küçük yaşlarda öğrenirse Kur’an onun etine ve kanına işler (Yani  Kur’an’ın feyziyle nurlanır.)” buyurmuştur.

Rasullullah sallallahu aleyhi ve sellem kendileri de Abdulmuttalip   oğulları’dan  bir çocuk güzel konuşmaya başladığında, ona Isra Suresinin 111. Ayetini yedi defa okutarak öğretirdi. Evlatlarımız öz varlığımızın devamı olan hayat zinetleridir. Onlar, İslam fıtratı üzere yaratılarak anne babalarına emanet edilmişlerdir. Bundan dolayı çocukların maddi yapıları ile birlikte ruhi hayatlarını da geliştirip istikametlendirmek  anne babaların en mühim vazifesi ve Hak katındaki mes’uliyetleridir.
 
Bir mü’minin evladına bırakabileceği en kıymetli ve hakiki miras, ebediyet zenginliğidir. Evlatlara fani lezzetler  değil solmayan, eskimeyen  pörsümeyen bir ebedi saadetin yolu gösterilmelidir .Bunun ilk şartıda  onların Kur’an’ı Kerim ile fiilen  ve fikren ünsiyetlerini (kaynaşmalarını) sağlamaktır .Bu  hakikati   ifade etmek üzere  Peygamber Efendimiz : “ Sizin  en hayırlınız,  Kur’an’ı Kerimi  öğrenen ve öğretendir.” Buyurmuşlardır.
Dolayısıyla bir mü’min hayat boyu Kur’an’ı Kerim’in talebesi ve yaşayabildiği kadar da bildiklerinin  hocası olmakla mükelleftir.

Okullar bitti çocuklarımızı yaz döneminde Kur’an kurslarına gönderip onları Kur’anı Kerim ile buluşturalım.