Konferans Ligi gruplarına katılma maçı. Fenerbahçe kendi sahasında oynadığı ilk maçta rakibi Twente’yi  5- 1 gibi ezici bir skorla yenince, Hollandalıların gücüne gitmiş olacak ki, dün akşam  sahada   çıldırmış Twente’li futbolcuları görmüş olduk.
Akıllarınca Fenerbahçe’li futbolcuları tahrik ederek eksilmelerini sağlamak oyun planıydı.
Futbol’da sertlik vardır. Çokta normaldir. Temaslı oyun vardır buda anlaşılabilir. Ancak kesti hareket olmamalı. Hakem sahada adaleti sağlayan kişi.Ne kadar müsaade etti ya da’’ idare’’ etti onu sizlere bırakıyorum.
Kısmen Twente takımının planları tutmaya başlar gibi oldu. Bazen Hakan Mert bazen kaleci İrfan Can bu tuzağa düştüler.İlk yarı 5 sarı kart.!
Nasıl bir gaddarlıktır, nasıl bir ruh halidir Twente’li futbolcularda kaleci İrfan Can topa sahip olmuşken, nasıl bir diz ile girmedir.  Bu ‘’kare’’ nasıl bir düşünce ile maçı çıktıklarının aynasıydı.

Kaleci İrfan Can kendine gelmesi beş dakika sürdü. Maazallah insan beyin kanaması geçirir.
İsmail Kartal  Hoca Şükrü Saraçoğlu’nunda aldığı galibiyet ile rotasyona gitmiş ve bazı futbolcuları dinlendirmek gereği hissetmiş ki doğru bir tercihti.
KLOMPEN Mİ,KROMPON MU?
Gelelim Osiye’nin sahadaki ayakkabısını(Krompon)dışarı atmak nasıl bir mantık.
Twente Hollanda takımı olunca aklıma 1200 yıldır Hollandalıların simgesi halindeki el yapımı Söğüt ağacından yapılan süslü –püslü Clog/Klompen adını verdikleri ayakkabı geldi aklıma . Acaba Twente’li futbolcu Klompen mi zannetti Osiye’nin Kramponunu.(!)
Zaten Osmanlılardan çaldığınız! Lale ile dünyada simge olmuşsunuz. O zaman verin bizim lalelerimizi, sizin olsun Klompen’iniz.Ey futbolcu kardeşim Klompen ile Krompon ayrı ayrı.Beynine oksijen gitmediği  dakikalar olarak düşünmek istiyorum.(!)

İkinci devre maç ilginç bir hal almaya başladı. İsmail Kartal, ilk yarıda önde top tutamayan Cengiz -Dzeko-Tadic ikinci yarı değişmiş Cengiz’in yerine King girip Tadiç sağa geçerek oyuna başladı.
Dakika;70’i gösteriyordu ki sol taraftan Ferrari otomobili hızında King(Kral)inanılmaz bir ‘’patlama’’koşusu yaptı rakip ceza sahasına kadar indi ve penaltı…
Topun başında tecrübeli Dzeko skor =0-1 Twente’nin ‘’fişinin çekildiğ’’i dakikaydı.
Ülke puanı yarışı için alınan üç puan çok önemliydi. Maçın yıldızları ise bana göre kaleci İrfan Can ve King’ti.
Bu sene Avrupa’da diğer takımlarımızın gösterdiği performans, Sıralamadaki yerimiz olan 9 culuğu korumak için çok önemliydi.
Bu sonuç ile Konferans lig’inde adını gruplara yazdırdı. Avrupa kupalarındaki son 7 maçı da kazanan sarı lacivertliler, bu turnuvada en uzun galibiyet serisini yakalayan Türk takımı olma şerefini yakaladı…

Ülke puanını sırtlamaktan yorulmayan Fenerbahçe

Daha çok sırtlayacağın puanlar var çubuklu! Bugün çekilecek kuralarda bol şans dileyelim…
Türk futbolunun bunlara çok ihtiyacı var. Bu kadar transfer bu kadar yatırım sonucu inşallah Avrupa da boy gösterecegimiz yıl olsun.
Tüm ekibi ve futbolcuları ve yönetimi tebrik ederim. Bir tebrik te cefakar taraftara.
O sene bu sene diyelim ..O zaman…
Fenerbahçe bu sene sırtladı gidiyor…