Yerel seçimlere yönelik çalışmalar hız kazandı. "Erken kalkan yol alır" özdeyişinden hareketle olsa gerek Belediye Başkanlığına aday olacaklar sosyal medya platformlarındaki kişisel hesapları üzerinden aday adayı olduklarına dair duyurulara hemen başladılar.
Aday olacağı şehrin sorunlarına, çözümlerine ve gelecek vizyonuna yönelik projelerini paylaşanlar olduğu gibi sosyal mekânlardaki arkadaş buluşmalarını fotoğraflayıp Facebook, Twitter, Instagram kişisel hesaplarında dizi halinde paylaşanlar da mevcut. 
Boyabat’ta, önceki dönemlerde belediye başkanlığına aday olanların içerisinde proje bazlı seçim faaliyeti yürüten tek bir isim olmuştu. O'da 2014 yerel seçimlerinde Saadet Partisi'nden aday gösterilen Sayın Şevket Maviş. Maviş'in hazırladığı Proje Tanıtım Albümü doluydu. Bir değil, iki değil, Boyabat için tam 57 proje. O günlerde başta şahsım olmak üzere pek çok vatandaşın beğenisini almıştı.
Boyabat ilçesi, Sinop ilinin diğer ilçeleri arasında nüfus yoğunluğu oldukça yüksek şehirlerden biri. Sinop, ekonomisiyle, sanayisiyle, eğitim okullarıyla, ilçesi Boyabat'la çoğu kere mukayese edilir. Doğrudur, yanlıştır; bu mukayese yorumları sizlere bırakıyoruz.
Boyabat'a son iki yıl içerisinde getirilen güzel hizmetlerden biri doğalgazdır. Doğalgaz aboneliklerinde büyük bir ilerleme kaydedildi. Artık her hanede doğalgaz mevcut; kömür, duman, soba temizliği, boya ve badana işleri yok. Şehrin hava kirliliği sorunu çözüldü gibi.
Gibi diyoruz çünkü Akyörük Köyü yakınlarındaki çöp alanı Boyabatlılar’a illallah dedirtiyor. Sırada Katı Atık Bertaraf Tesisi’nin işletmeye alınması var. 7/24 saat kesintisiz yanan ve dumanı da is kokusu da eksik olmayan çöp sorunu yakınmalara neden oluyor. Zaman zaman esen rüzgâr, yanık kokusunu ve dumanını şehrin merkezine kadar getiriyor.
Sosyal medyada bir vatandaşımızın çöple alakalı paylaşımı şöyleydi: 
“Belediye yetkilileri çöp sorununu en kısa sürede çözeceklerini söylüyorlar. Ancak sadece söylemde kalıyor. Boyabat’ımızın birinci ve öncelikli sorunu çöptür. Çözülmesi elzemdir.”
Boyabatlılar biran evvel çöp sorununa çözüm bekliyor; temiz bir çevre ve daha fazla yeşil alan istiyor.
Belediye Başkanı Sayın Hüseyin Coşar’ın AK Parti’den yeniden aday olacağı konuşuluyor. Yukarıda bahsettiğimiz ve biraz sonra yazımızın devamında yer vereceğimiz şehrin sorunlarına yönelik düşünceleri nelerdir? 
Milliyetçi Hareket Partisi’nden (MHP) aday adaylığını açıklayan Sayın Şükrü Kaya’nın ve önümüzdeki günlerde belediye başkan adayı sıfatıyla halkın arasına katılacak belki de çok yakından tanıdığımız arkadaşlarımızın, abilerimizin bu sorunlara ve çözüm yollarına dair fikirlerini, plan ve projelerini öğrenmek isteriz.
Şehir merkezinde ve köylerde gruplar halinde dolaşan başıboş köpeklerin varlığı bir sorun olarak vatandaşları hâlâ tedirgin etmeye devam ediyor.
Açık alanlarda ve şehrin merkezi sayılabilecek mahallerde sürü halinde gezintiye çıkan köpekler en son Kalebağı yürüyüş yolu üzerinde görüldü. O kadar kalabalık köpeği bir arada görenler ister istemez korkuya kapılıyor, “hep birden saldırırlarsa” diye.
Mevcut içmesuyu, kanalizasyon ve yağmursuyu tesisat ve kanalları, hem eskimesi, kullanım ömrünü tamamlaması, hem de artan nüfusa bağlı olarak yükün artması nedeniyle kapasitesi yetersiz kalmaktadır. Şehrin altyapı tesis ve kanallarının yenilenmesine ihtiyaç duyulmaktadır. Bu konu bugüne kadar pek fazla gündeme getirilmedi, getirenlerin feryadını da maalesef kimse duymak istemedi.
Bir diğer sorun sanayi ve evsel atıkların yanı sıra kanalizasyon ve yağmursuyu giderleri… Atık Su Arıtma Tesisi önemli projelerden biri olacağı muhakkak. Şehrin sanayi ve evsel atık sularını, kanalizasyon ve yağmur sularını ıslah ederek kontrollü bir şekilde burada toplamak, arıtma işlerini yapmak, tehlikesiz hale dönüşümünü sağlamak, doğaya sağlıklı bir şekilde bırakmak biliyoruz maliyetli, ancak önemli yatırımlardan biri olacaktır. 
Büyük Cami (Beyazıt) yanındaki bina kamulaştırılarak yıkıldı. Şu anda özel araç sahipleri gelişi güzel otomobillerini park ediyorlar. Dörtyol mevkide eski Hükümet Konağı’nın bulunduğu yer, Beytarla Cami’nin hemen üstünde bulunan eski İnönü İlkokulu ile eski Cezaevi bahçeleri de öyle. 
Oysa iki adım ötesi denilebilecek bir mesafede kapalı otopark var. Araç sahipleri neden oraya yönlendirilmez de buralara park edilmesine izin verilir anlamak mümkün değil. 
Bir de kentin ortasından geçen şehirlerarası yol trafik kurallarına aykırı bir şekilde (çift sıra) araç sahipleri tarafından kullanılmasından dolayı geçit vermez hâlde. 
İlk başta söylediğimizi tekrar edecek olursak, Çam Kokulu Şehir Boyabat’ta güzel hizmetler olmuyor değil. 
Halk, Kent Meydanı, Kültür Merkezi, Tarihi Orta Çarşı’nın restorasyonu, yeni çay bahçelerinin, sahipsiz sokak hayvanlarının sağlık kontrollerinin, aşılarının ve çiplerinin takıldığı hayvan barınağının, vb. yerlerin açılmasından memnun.
Halkın belediye hizmetlerinden beklentisinin yüksek olduğu bilinmeli… 
Vatandaşların ekseriyeti, acil olan ve öncelik arz eden hizmetler ötelenmesin, geleceğe yatırım yapılsın istiyor.