Ben Adil Yıldız.
Ayancık’ta çok uzun yıllar ticaret ile uğraşmış Çalmaç Süleyman’ın torunu, Çalmaç Cemal Yıldız ve Emine Yıldız Hanım’ın oğluyum. Bu topraklarda büyüdüm. Bu topraklar da okudum. Çok çalıştım. Hayallerimin peşine düştüm Rabbim nasip etti bu yaşa kadar geldim.Meraklı ve yeniliğe açık genç bir Ayancıklı olarak İstanbul da iş hayatına girdim. Şükürler olsun ki bir aile kurdum.
Ancak bütün hayatım boyunca ne Ayancık’a ne de Ayancıklıya sevdam bitmedi. Dünyanın neresin de olursam olayım ne zaman yeni ya da güzel bir şey görsem aklıma kendi toprağım geldi. Çünkü hep inandım ki benim memleketim, benim insanım en güzelini hak eder.
Bugüne kadar Ayancık ve hemşerilerim için gönüllü olarak daima çalıştım. İstanbul’da gerek sivil toplum örgütlerinde gerekse bireysel çalışmalarımda bir tuz tanesi kadar memleketime faydam olduysa ne mutlu bana.
Ancak Ayancık’a ve Ayancıklılara hizmet biter mi? "Bitmez. Benim bu güzel ilçeme daha fazla hizmet borcum var. Her gün ekmeğinin peşine düşen kardeşime borcum var. Her sabah okul yoluna çıkan çocuklara, gençlere borcum var. Hem çalışıp hem evini, dirlik, düzen içinde tutan kadınlara, analara borcum var. En güzel şeyleri hak eden engellilere, hastalara borcum var. Hayatını toprağına adamış insanlarıma borcum var. Benim bugüne gelmemi sağlayan toprağıma borcum var. Şimdi bu inançla, tecrübemle ve sizlerin büyük desteği ile nasip olursa borcumu ödemeye geliyorum inşallah.
Ak Parti Ayancık Belediye Başkanlığına adayım. Hangi Partiye gönül vermiş olursa olsun her Ayancıklı için ve topraklarım için çalışacağım. Hem de çok çalışacağım. Dürüstlüğümle, güvenirliliğimle, hukukun üstünlüğüne olan inancımla, üretkenliğimle, becerilerimle, tecrübelerimle, sizden biri olarak tüm Ayancık sevdalıları ile yanınızda olmaya geliyorum.
İnşallah önümüzde ki günlerde hayallerimi, projelerimi konuşacağız. İstihdamı yüksek refah bir Ayancık için neler yapacağımızı anlatacağım. Ayancık’ın sorunlarını, projelerini, hedeflerini kapsamlı şekilde Ayancıklılar ile paylaşacağım.
 
 
Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde Yeni Yüzyıla girdiğimiz bu dönemde, üreten, bilgiyi paylaşan, geleceğin Türkiye’sini inşaat etmek için var gücümüzle çalışacağız.
Ak Parti Sinop ili,Ayancık ilçesi ilçe yönetimi ve teşkilatı ile ile omuz omuza çalışarak,heyecanımızı ve motivasyonumuzu devamlı yüksek tutacağız.
 
Doğduğum topraklardan, doyduğum topraklara geldim, şimdi ise doğduğum topraklara Ayancık’a hizmet etmek için var gücümle çalışmaya, talibim.
Bana inanan ve bu yolda yürümeme vesile olan herkese teşekkür ederim.
Hepimizin Allah yar ve yardımcısı olsun.
En derin saygılarımla.
Adil Yıldız
Gazeteci-Yazar-Reklamcı