Ahmet Külahçı’yı 30 yıldır takip ederim. Yayınlarında beni bir defa dahi olsun yurtdışın da yaşayan biz Türkleri ve cennet vatanımızı rahatsız eden bir unsura rastlamadığım gibi; yazılarının adeta müdavimi oldum desem yalan olmaz.

Almanya’ya ilk geldiğim dönemlerde bizim camiada Hürriyet gazetesi pek okunmazdı…

Açıkçası okuyana pek bir şey denmezdi ama çok hoş gözle de bakılmazdı.

Çünkü o dönemdeki Hürriyet gazetesinin yayınlarında ‘İrtica’ bahane edilerek; bizim mütedeyyin kesimler devamlı hedef alınır ve incitici haberler yapılırdı.

Ama ben o dönemlerde Almanya’daki Türkler’in haklarını yazılarında çok iyi savunan ve her platformda bunları dile getiren Ahmet Külahçı’nın sayesinde Hürriyet gazetesinin iyi bir okuyucusu olmuştum.

Düşünün; koca gazeteyi sadece tek bir yazarını okumak için alıyor ve o yazılan yazıları da çoğaltıp gerekli olan yerlerde dağıtıp okunmasını sağlıyordum.

Ahmet Külahçı’yı 30 yıldır takip ederim. Yayınlarında beni bir defa dahi olsun yurtdışın da yaşayan biz Türkleri ve cennet vatanımızı rahatsız eden bir unsura rastlamadığım gibi; yazılarının adeta müdavimi oldum desem yalan olmaz.

Ahmet Külahçı Türkler’in yaşadığı ortama uyum sağlamasının yanında; daha iyi şartlarda yaşamasının bir hakkı olduğunu yazılarında sık sık dile getirir.

Bilhassa bazı çetrefilli konuları da yazmakla kalmayıp; Alman yetkililerine de taşıdığı çok olmuştur.

Dedik ya; Ahmet Külahçı sadece düz bir yazar değil; bu vasııflarının yanında bir de konuları çok iyi analiz edebilen ve bu sorunları çözebilen bir tarafı da olması; her zaman takdirleri odak olmuştur.

Bir defa Ahmet Külahçı benim nezdimde sadece iyi bir yazar değil; ayrıca Almanya’daki yaşayan Türkler’in sorunlarını köşesinde dile getiren ve o sorunlara çözüm bulmak için gayret sarf eden bir adamdır.

Ömrünü de zaten bu gibi problemleri dile getirmeye adamış ve sorunları kimselerden çekinmeden gündeme getirmiş idealist bir gazetecidir.

Gazeteciliğe yeni başlayanlar için de tez olarak okutulması gereken gerçek bir okuldur Ahmet Külahçı.

Bunca yıldır Almanya’da yaşıyorum; gurbetçilerin hakkını bu kadar sık gündeme getiren başka bir kişiyi tanımıyorum.

O bakımdan böyle topluma faydalı işler yapan insanlara bence devletimizin bir teşekkkür nişanı verilmesinin çok yerinde olacağının kanaatini taşıyorum.

Bu kadar güzel hizmetler veren ve benim de kendisinden Avrupa ve Almanya’nın siyasetini analiz etmem noktasın da çok istifade ettiğim bu değerli yazarımız Ahmet Külahçı ağabeyime bu sütunlarda kendisine teşekkür etmek isterim.

Rabbim bu güzel insana sağlıklı ve huzurlu bir ömür nasip etmesini de can-ı gönülden temenni ediyorum.