…’’İnsanlar kendileriyle iyi geçindikleri sürece, çevresindekilerle iyi geçinirler’’
‘’İnsanlar başaklara benzerler, içleri boşken başları havadadır, doldukça eğilirler’’
Ünlü düşünür Platon ise şöyle söyler’’Başlıca üç çeşit insan vardır. Bilgi sever,ünsever,para sever.
Bir yaşam hikâyesi bu: Ramazan ULU…
Memleketten gel, yaşama tutunmak için var gücünle savaş, Eğitmen ve öğretmen olmana rahman ailenin gelişimi ve gurbette tutunmak adına Kardeşlerini yanına alarak başlayan Kâğıthane’de ufacık bir bakkal dükkânında başlayan süreç… Bu gün ülkenin en önemli marketler zincirini kurmak ve sosyal yaşamdan kopmadan, ekonomi olarak istihdam sağlamak birlik beraberlik içersinde yükselmek ise Ulu ailesine ve Ramazan Ulu ağabeyime nasip oldu.
Sivil toplum örgütlerinde ağabeylik, liderlik ahde vefayı bilerek memleketi için bir şeyler yapmak ve Ülkenin önemli sivil toplum örgütlerinde başkanlık yapmak içinde iyi insan, bilge insan ve ağabeylik gerek. 
Sinopluların var olması ve çıtayı en yukarıya taşıması için çalışan,yol gösteren ,tecrübelerini aktaran ,her sosyal aktivede mutlaka şahsını gördüğümüz,var olduğu sürece hemşerileri ile olmaktan son derece mutlu olan.Maddi manevi hep yanlarında olması için çabalayan,gönül insanı,masası geniş,iyi bir eğitmen di.Di kelimesi o kadar canımı yakıyor ki?Keşke’’ di’’ yerine öğle değil mi ağabey diyebilseydim.
Diyemiyorum…
Sabahın dördünde arayabildiğiniz kişiler,dostlarınızdır.
Evet Sabahın, gecenin kaçı olursa arayabildiğim, arandığım, çok özel şeyleri paylaştığım, varlığından ve hayatımda olmasından keyf aldığım abimi, hemşerimi, dostumu, yol göstericimi her şeyden önemli adam gibi adamı kaybetmenin derin hüznü içersindeyim.
Hastalığı sırasında Samsun’a giderek ailesinin yanında olmak istemem de bu nedenledir.
Hergün kardeşi Mustafa kardeşimden ,oğlu Tanay dan bilgi almama bu nedenledir.
Bekledik, dua ettik,tüm imkanlar seferber edildi.Anacak ölüm ALLAH’IN emri gerçeği hiçbir zaman şaşmadı.
Doğdun, büyüdün ve öldün işte hepsi bu kadar. Heybende ne var ise o işte… Bu heybende kiler dost, arkadaş, şan, şöhret,para,pul neyse artık.
Dün akşamdan bu yana sosyal medya en fazla reytingi almıştır.İşte sermaye bu ey insanoğlu..Geriye bıraktığın evlatlarına ve sevenlerine bıraktığın en büyük servet bu…Keşke görebilseydin …Çokta hoşuna giderdi bunu ben biliyorum canım ağabeyim.
Şimdi Ramazan abim sana son görevimizi yapabilmemiz için yarın 27 EYLÜL Çarşamba günü öğle namazında levent Barbaros hayrettin Paşa Camii de olacağız.
 Bu akşam Mevlit kandili dualarımız Ramazan Ulu ağabeyimize ve tüm vefat edenlere olsun..
Seni çok özleyeceğim… Unutmuyacagım, unutturmayacağız…
Ulu ailesine ve sevenlerine baş sağlığı dilerim.
Mekanın cennet olsun.Allah rahmet eylesin..
ADİL YILDIZ
İSTANBUL