Siyasetin nabzı şu sıralar partilerin olağan genel kongreleri ve yerel seçimler için atıyor. 
İktidar Partisi AK Parti de, muhalefet partileri de ön hazırlıklarını çoktan başlattı. 
Bir yandan bazı şehirlerde il ve ilçe başkanları değişirken, yerel seçimlerde belediye başkanı adayı olmak için olağan üstü enerji sarf eden aday adayları da bir bir ortaya çıkıyor.
Potansiyel aday adayları medya ve sosyal medya üzerinden yaptıkları paylaşımlarında adaylık yarışında kendilerinin de olacağını açıklıyorlar. 
Bugüne kadar aday adaylığını kamuoyuna duyuran isimler arasında beklenenler oldu.
Yani Milliyetçi Hareket Parti’sinden (MHP) Sayın Şükrü Kaya ve Sayın Mustafa Meftun Çağlar. İYİ Parti’den henüz aday adaylığı açıklanmadı ama adaylığının açıklanacağına kesin gözüyle bakılan Sayın Mithat Mor, AK Parti’de ismi çokça zikredilen mevcut Belediye Başkanı Sayın Hüseyin Coşar medya araçlarını kullanarak aday adaylıklarıyla alakalı kimi doğrudan kimi de dolaylı olarak niyetlerini ortaya koydu, lafı dolandırmadan “aday adayıyım” dediler. 
Asıl sürpriz AK Parti’de yaşanacağa benziyor. 
Kulis bilgilerine göre; Ankara-Boyabat hattı tesis edilmiş. Perde arkasında kariyer basamaklarını istikrarlı bir şekilde daha yükseklere çıkma yolunda emin adımlarla yürüyen başarılı genç bir bürokratla iletişim kurulmuş. Bu genç bürokratla görüşmeler perde arkasında sürüyormuş. Edindiğimiz bilgiler doğru ise bayağı ilerleme de sağlanmış.
Bu isim sizi bilemem ama bizim için kesinlikle sürpriz değil. Eski bir belediye çalışanı ve siyasete olan yakın ilgisini yakından biliyoruz. 
Hadi biraz daha hakkında size bilgi verelim: 
Kocaeli Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü mezunu… İstanbul Medeniyet Üniversitesi’nde Kamu Yönetimi alanında Yüksek Lisans yaptı. Büyükşehir Belediyesinde çalıştığı dönemde Dış İlişkiler Müdürlüğü’nde Toplam Kalite Sistemi Yönetim Sistemi Temsilcisi görevini yürüttü. 
Türkiye genelinde çok güçlü Sivil Toplum Kuruluşları’ndan (STK) biri olan Birlik Vakfı Yerel Yönetimler Kulübü’nün kurucu başkanı görevini üstlendi. 14 Mayıs Milletvekili Genel Seçimleri öncesinde, burada ilin adını söylemeyelim, AK Parti’den milletvekili aday adayı oldu. Yurtdışı tecrübesi var. İyi derecede İngilizce biliyor.
Anlayacağınız özgeçmişi dolu genç bir arkadaşımız. 
Bir kişinin herhangi bir siyasi parti tarafından aday gösterilmesinin bir takım ön kabulleri vardır. Bunlar genel olarak, adayın partiyi ve ideolojisini benimseme, partinin tüzüğünü ve programını özümseme gibi hususlardır. Buna mukabil siyasi partilerin de kişileri kendi partilerinden aday göstermeleri için bir takım kriterleri göz önünde bulundurdukları da herkes tarafından bilinen konulardır. Bu kriterlerin hepsine sahip olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz.

Genel Merkez tarafından aday gösterilip seçimi kazanması halinde “Boyabat’a neler kazandırabilirim, hizmet kalitesini nasıl artırabilirim” çabası içerisinde. 
İşte o gizemli isim Sayın Mustafa Ermiş!… Boyabat eski belediye başkanlarından Sayın Mehmet Ermiş’in oğlu… 
Genç, dinamik olmasının avantajı, teknolojiye olan yakın ilgisi, belediyecilik tecrübesi ve güçlü enerjisiyle geçmişten günümüze Boyabat'ta yaşanan değişim ve dönüşüm sürecini başarıyla yöneteceğine inanıyorum. Hakkında hayırlısı olur inşallah.