Değerli okurlarım; hepimizin bildiği gibi yurtdışında yaşayan biz gurbetçilerin dertlerini, problemlerini, yaşadığımız sıkıntıları bu zamana kadar gündeme çok az kişi getirmiştir.Bilhassa TBMM’de her Allah’ın günü hemen hemen her konuda fikir beyan eden vekillerin kapsama alanına 3 dakika dahi girememiş olmamız oldukça hazin ve düşündürücüdür. Yıllarca vatanımızın her konuda yanında yer alan biz gurbetçilere; yıllarca ‘Döviz ağacı’ muamelesi yapıldı. Ama sağolsun TBMM çatısı altında gurbetçi dostu ve gurbetçilerin sorunlarını her zaman gündeme taşıyan vekillerimizin de burada hakkını teslim etmem gerekiyor ki,yurtdışı kontenjanın dan vekil olmamalarına rağmen. 

CHP Eskişehir Milletvekili Sayın Utku Çakırözer de genç ve pırıl pırıl bir vekilimiz olup; biz gurbetçilerin dert ve sorunlarını fırsat buldukça, TBMM’ye ve Türkiye’nin gündemine taşımaktadır. Kendisi de bir gurbetçi çocuğu olan Sayın Utku Çakırözer TBMM’dek mesaisinin neredeyse tamamına yakınını ‘Gurbetçilerin’ dert ve sorunlarına dikkat çekmekle kalmıyor; o sorunlara yönelik kalıcı çözüm önerileri de sunuyor.

TBMM çatısı altında yine biz gurbetçilerin dertlerini devamlı gündeme getiren bir diğer kıymetli isim de Saadet Partisi milletvekili Sayın Abdülkadir Karaduman’dır.

Bu değerli vekilimiz de sadece TBMM çatısı altında değil; bulduğu her fırsatta ve her platformda biz gurbetçilerin dert ve sorunlarını dile getirmesi her türlü övgüyü hakediyor. Tabii burada uzun uzun şikayet ve sitemkar yazı yazmak her ne kadar hakkımız da olsa; bu iki değerli vekilimizin kıymetli çabalarını görüp alkışlamamız ve onlara hakettikleri teşekkürü etmemiz de erdemli bir davranış olacaktır.

Ben de bu sütunlardan; bu iki değeri vekilimize biz gurbetçilerin dert ve sorunlarını fırsat buldukça TBMM’ye taşıdıkları için en kalbi şükranlarımı sunmak istiyorum. Ayrıca böyle duyarlı vekillerimizin sayılarının da çoğalmasını ve biz gurbetçilerin sesini TBMM’de daha çok duyurmalarını canı gönülden arzu ediyoruz.

Tabii bir de artık Yurt Dışı Türkleri Bakanlığı; Yurt Dışı Seçim Bölgesi ve ayrıca da her siyasi partnini genel başkan yardımcılarından birisinin Yurt Dışı Türkleri’nden direkt olarak sorumlu tayin edilmesinin ivedilikle gündeme alınmasını yetkililerden istirham ediyoruz.

Şaban Turhal / Freising