Seçim yaklaştıkça siyasi parti liderleri meydanlara inerek ya açılışlar yapıyor ya mitingler düzenliyor ya da esnaf ziyaretlerinde bulunuyor.. Cumhur ittifakının adayı Erdoğan açılışlarda halka hitap ederken, MHP lideri Bahçeli'de illerde mitingler düzenleyerek ülkenin durumunu, Cumhur ittifakının birlik ve beraberliğini adaylarının Cumhurbaşkanı Erdoğan olduğunu üzerine basa basa söylüyor.. 
Öte yandan Millet ittifakının cumhurbaşkanı adayı arayışı devam ediyor.  Belirsizlik hakim. Ayrıca birlik ve beraberlikten söz etmekte oldukça zor..Toplantı üstüne toplantı yaptılar, yapıyorlarda. Hala ortada bir aday yok .. Herkes kendini aday görüyor, fakat açık açık ben adayım diyemiyor.. Bir masa oluşturdular o masanın etrafında toplanıp toplanıp dağılıyorlar.. Bir de önceden masanın altında bir parti vardı, masanın altından kalktı yan masaya taşındı ... Yeni bir ittifak oluşturdular. Onların da adayı belli değil. Cumhur ittifakının adayı belli Erdoğan.. Gelecek planları dün de vardı, bugün de var... Muhalefet partilerinin ülkeyi nasıl yöneteceklerine dair bir projeleri dahi yok..Yani vatandaşa bizi iktidara getirirseniz bizim şöyle projelerimiz var diyemiyorlar.. Diyemezler çünkü öyle bir projeleri yok..  Aday bulamayan Millet ittifakına ülke için, vatandaş için  projeleriniz var mı diye sorsak, hele bir kazanalım projelerimiz hazır derler.. Nasıl bir projeleri varsa!  Bu altılı masadaki partiler şimdiden kendi aralarında anlaşamıyor.. İktidar olsalar düşünün artık ülkenin halini.. Bunlar mı ülke yönetecek?  Bir de öyle bir komik söz söylemiyorlar mı neymiş efendim adayı açıklarsak yıpranırmış!. Nasıl bir aday ki çok nazik ve yıpranıyor.. Bu kişi de sözüm ona ülke yönetecek... Adama sormazlar mı Erdoğan adaylığını açıkladı ve 20 yıldırda bu ülkenin başında, o yıpranmıyor da sizin ki mi yıpranıyor diye? Bu yıpranma sözünde samimi değilsiniz.. Sizin tek projeniz var .. O da Tayyip Erdoğan'ı koltuktan indirmek..  Bu da zaten Amerika'nın projesi.. Erdoğan'ı tek başınıza indiremiyorsunuz, bir altılı masa kurdunuz veya kurdurdular, baktılar olmadı hemen masanın yanıbaşına bir diğer masa koydular. HDP ve ortakları... Ne dünya görüşünüz, ne de ülke görüşünüz aynı... Hepsi ayrı telden çalıyor..Şunu unutmayın  masadaki hesabınız çarşıya pazara uymaz ve uymayacakta.. Masada bulunanlar eğer iktidar olursa, partilerden biri de  şimdiden ortakları HDP'ye bakanlık verme derdinde.. Terör destekcisi HDP yanınızda olduğu müddetçe iktidar  koltuğuna oturma şansınız yok..!
AK Parti de seçimi kazanmak istiyorsa, 
Yeni Yasama Yılı'nın açılışında ve grup toplantısında yaptıklarını, yapacaklarını, sıkıntılarını, çözüm yollarını anlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan gibi, AK Parti il ve ilçe başkanları da kendi bölgelerinde vatandaşa anlatmalı..Yani her il ve ilçede Cumhurbaşkanı Erdoğan gibi birilerinin olması lazım.. Sadece liderin konuşması, sıkıntıları anlatması bazen yeterli olmayabiliyor.. O zaman il, ilçe,  belde ve köy sorumlularına çok büyük iş düşüyor.. Bunların da en az Cumhurbaşkanı Erdoğan kadar bilgisi olması lazım yaptıklarını ve yapacaklarını ve sıkıntıları anlatması lazım vatandaşa.. Dünyada ve ülkemizde yaşanan bu sıkıntılı süreci eğer vatandaşa anlatamazsanız seçimi zora sokarsınız.. İl başkanları en az haftada bir defa ilçe başkanlarını toplayıp yol haritasını anlatmalı.. Vatandaşla nasıl koruşulacaksa ve neyi konuşacaklarsa onu belirlemeli.. İlçe başkanları da bunları sorumluluk alanlarında uygulamalı.. Tekrar söylüyorum her ilde  bir Tayyip Erdoğan olmalı.. Biz kazanırız mantığı ile seçime giderseniz sonunuz hüsran olur bilesiniz! Özellikle il ve ilçe başkanları kendi özel işlerini bir kenara bırakarak şimdiden seçime odaklanmalıdır.. !