SİNOP ÜNİ. EĞİTİM FAKÜLTESİ’ni biz yurtdışındaki işçi ve emekçilerle KurucuBaşkanı olduğum ASİDER DERNEĞİ  öncülüğünde yaptırarak; 30 TEMMUZ 2006’da önce Samsun Üniversitesine teslim ettik. 

Bu binaların imarından sonra da Samsun Üniversitesinden ayrılarak Sinop Üniversitesi kuruldu.

O günlerden bu yana üniversitemizin Eğitim Fakültesi yüzlerce eğitimci-öğretmen yetiştirdi.  2012’de Öğretmen kitabımı yazdıktan sonra eğitim fakültesi öğrenci ve öğretim üyelerinden bir davet alarak ilk konferansımı; ASİDER’imizin yaptırdığı binaların salonunda verebilme olanağı buldum; çok mutlu oldum! Bu sayede  ÖĞRETMEN kitabımı da tanıtma ortamı yakalamıştım! Beni en çok mutlu eden, sevindiren ASİDER DERNEĞİ’mizin, yurdumuzun eğitim kurumlarına katkıda bulunması ve bu kurumlarda ATATÜRKÇÜ ÖĞRETMENLERİN yetiştirilmesi beklentisi idi. Çünkü buna, bu günlerde her günkünden daha çok gereksinimimiz var; hele hele Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün inkar edildiği, devrim ve ilkeleri hiçe sayılarak düşmanca karalamalar yapıldığı, iftira tohumlarının atıldığı bu (Pandemi) günlerinde O’nu yaşamaya ve yaşatmaya çok ama çok ihtiyacı var; yüce Türk Milletinin- Eğitim Öğretiminin.. 
Bu idealim ve amaçlarımla;
Sinop Üni. Eğitim Fakültesinde öğrenimini sürdüren gençlere, geleceğin Aydın Öğretmenlerine yardım ve desteğimi sürdürmek istiyorum! 
Bu yolda kendimce, beklentisiz bir proje gerçekleştirmek adına; ilk mihenk taşlarıyla temelini attım bu projenin! 

Şimdi sözünü edeceğim  projemi  siz dostlarımla sevinçle, gururla paylaşmak istiyorum! 

İlk adım olarak; Sinop’umuzun en  nadide en hareketli en Merkezi ATATÜRK CADDESİ üzerinde Sinop Belediyesi karşısında üç katlı, otantik ahşap bir bina satın aldım! Bu binanın tamamı “SİNOPELİ ATATÜRK EVİ” olarak tahsis edilecektir! Burada sadece tüm Atatürk Kitapları ile benim de yazdığım kitaplarım bulunacak, sergilenecek, tanıtılacak! Özellikle öğrenciler; Anaokulundan Üni. kadar tüm öğrenciler aradıkları Atatürk kitaplarını burada bulabilecekler! İstekleri üzerine kârsız, hatta ücretsiz olarak Atatürk çocuklarına, öğrencilerine bu kitaplar dağıtılacaktır! Asla ve asla bu müessese KÂR AMACI gütmeyecektir!  Bu bağlamda yazdığım “ATATÜRK İLE ÇOCUK BOYAMA KİTAPLARI SETİ” (5 kitap) yoksul aile çocuklarına ücretsiz olarak verilecektir! Bu müessesede çalışacak personel geleceğin Atatürkçü öğretmen adayları olacak; Atatürk’ün bu öğretmenleri Sinop Üni. Eğitim Fakültesinden talep edilecek; geleceğin bu Atatürk öğretmen adayları günün belli saatlerinde burada çalışarak, ödevlerini öğrencilerle uygulayarak staj(?) yapma  olanağı bulacak ve geleceğin Atatürkçü Öğretmenleri olacaklardır! 
Her şey yolunda giderse; benim de hayalim-rüyam(!) ilk “ATATÜRK ENSTİTÜSÜ“NÜ SİNOPELİ’de  KURMAK ve tüm Anadolu’ya sonra da bütün dünyaya yaymaktır!  

Dünyada ilk Alman  “GOETHE INSTITUT“ savaş sonrası 1952‘de Atina’da kurulmuş ve tüm dünyaya buradan yayılmıştır! Bizler ise bu konuda 70 yıl geç kaldık! Her şey Büyük Önder Atatürk ve Türk Dili- Kültürü için! 

Korkmuyorum, hiç geri adım atmadım bu güne dek STK’larda ve projelerimde; ATATÜRK GİBİ DÜŞÜNÜYORUM!

Saygılarımla!
Yılmaz Yavuz 
Eğitim Yazarı