Araştırmalarımıza göre ülkemize gelen 10 turistin 4'ü Avrupa kökenli,bu yüzden İstanbul başta olmak üzere birçok ilimize Avrupalı otel markalarından çok sayıda tesis yatırımı geliyor. 

Son yıllarda Türkiye yine çok fazla sayıda gurbetçimizin yaşadığı Almanya'dan ünlü turizm markalarının da radarına girdi.80 yıldır turizm sektöründe faaliyet gösteren, Avrupa'da ve Asya'da 109 otel yatırımı bulunan Alman oteller zinciri Steigenberger'in, yerli turizm yatırımcısı  Korcan Turizm yönetim kurulu başkanı Ayhan Sarıtaş ile birlikte 2015 yılında Yenibosna'da 110 milyon TL'lik 5 yıldızlı otel yatırımına ek olarak yine merkezi Almanya'da bulunan uluslararası turizm şirketi TUİ oteller grubu Türkiye koordinatörü Av. Kaan Şahin Alp, ilerleyen yıllarda Akdeniz ve Ege'de daha da etkisini gösterecek küresel iklim şartlarına bağlı olarak potansiyeli daha da gelişebilecek Karadeniz Bölgesinin son yıllarda özellikle turizmde atak yapan ili Ordu'nun turizmine yönelik yatırım imkanlarını görüşmek üzere Ordu Büyükşehir Belediyesi'ni ziyaret etti. 

Bildiğiniz gibi Avrupalı turistler iyi fiyat - performansa ve kaliteli iyi hizmete dikkat ediyor. 2023 turizm planlamaları içinde Türkiye en iyi 15 tesis sıralamasında 1 numara ve bu yıl paket tur aramalarında Mısır, İspanya ve Yunanistan tercihlerini dahi şimdiden geçmiş durumda..

Karadeniz'in incisi Sinopumuzda da Uluslararası birkaç turizm grubunun olası yatırımı ile birlikte direk yurt dışı uçuşlarından - turizm istihdamındaki artışlara kadar ilimizde birçok olumlu gelişmeye lokomotif olma özelliği gösterebilecek katkılar sağlayacaktır.
Bu profesyonel gelen yatırımcı özel müteşebbisler pazarlama faaliyetleri sürdürürken arz talebi doğuracak ve aynı zamanda şehrimizin de tanıtımına ve gelişimine destek sunacaktır.

Düş işleri bakanı...