İçinde bulunduğumuz durum Mart ayı başından itibaren ülkemizi etkisi altına almış olan zorlu süreç.

Bu da bir nevi savaş hali. Biz de topyekun bir millet olarak, ülkemiz genelinde ve Kuzeyin İncisi nadide kentimiz Sinop İl Merkezi, ilçelerimiz ve köylerimizde bulunan salgın bir hastalıkla savaş, en az zayiatla bu savaştan mücadele ederek kurtulmanın şiar-ı milli hedef olduğunu, ancak birlikte seferberlik anlayışıyla hareket edersek bu savaşı kazanabileceğimizi, Corona Virüsü (Covid-19) alt edebileceğimizi, bizlerin sağlığı ve mutluluğu/huzuru düşüncesinden hareketle İdarecilerimizin aldığı kararlara tüm Sinoplular olarak harfiyen uymak koşuluyla bertaraf edebileceğimizi bilmeliyiz.

“Bu virüs hafife alınacak bir virüs değil”
Herkes aklının başına alsın. Bu şaka yapılacak, üzerinden siyaset yapılacak, rant devşirilecek bir süreç değildir. Türkiye, corona virüsün ortaya çıktığı ilk günden bugüne süreci, başka devletlere örnek olacak yaklaşımla yönetiyor. Sağlık Bakanımız Sayın Fahrettin KOCA, Bilim Kurulu Üyeleri ve sağlık personeline, güvenlik birimlerimize ayrı ayrı teşekkür ediyor, en kalbi duygularımla selam, sevgi saygılarımı tüm hemşehrilerim adına bir vesile ile arz-ı ilan ediyorum. Onların azimli, gayretli çalışmaları neticesinde 13 Mart 2020 tarihinden itibaren diğer devletlerin yaşadığı ‘felaket’ diye nitelendirebileceğimiz süreci yaşamadık. Vatandaşların, Sağlık Bakanlığının yeni tip corona virüsle mücadele kapsamında açıkladığı tedbirlere uymasını istiyorum. Süreci istismar etmeye çalışan fırsatçılar olduğunun farkındayız. Sağlık Bakanlığının adını kullanarak hırsızlık, soygunculuk ve dolandırıcılık yapma eğilimi içerisinde olanlar olabilecektir.

Bu tarz duygu ve düşünce içerisinde olanlar varsa eğer; yeryüzünün görebileceği en büyük alçaklar, ahlaksızlardır. Böyle bir süreci fırsata çevirmek normal bir insanın, bir Türk’ün, Müslüman’ın asla yapabileceği bir şey değildir. Bunların en ağır şekilde cezalandırılması gerekir ki diğerlerine de örnek olsun.

Ayrıca Sinop İl Merkezimiz ve ilçelerimizde de bizleri kırmayıp bu alçaklara karşı elini taşın altına koyan belediye başkanlarımız ve ekibine ilaçlama adına faaliyete başlayan ilaçlama ve dezenfektan firmalarına da insanlık adına yaptıkları iş birliği için teşekkür ediyorum. En ucuz maliyetlerle halkımıza hizmet edecekler ve hiç durumu olmayan vatandaşlarımıza da ücretsiz hizmet edeceklerinin altını çizerim.

“Bu dönemde fırsatçılara müsaade edilmemeli”
İslam ve Müslümanların ahlakıyla bağdaşmayacak tavırlar içinde olanlara meydan verilmemesi gerekir. Bazı vatandaşlarımızın marketlere koşarak erzak depolamalarını doğru bulmuyoruz. Bu, fırsatçıların elini güçlendirecektir. Diğer vatandaşlarımızın haklarına tecavüz edilmemelidir. Herkes kendisine yetecek kadar ihtiyacını almalıdır. Devlet gerekli ekonomik tedbirleri almak adına cansiperane çalışmakta ve gerekli tedbirleri de alarak hayata geçirmeye başlamıştır. Bu süreçte; fabrikası kapanan, çalışamayacak duruma gelen, işini kaybeden azda olsa vatandaşımız olduğuna yönelik haberler almaya başladık.

Esnafımız, tüccarımız, sanayicimiz mücbir sebeplerden dolayı biraz zorlanacak. Açıklanan paket ile bu tarz mağduriyetler mutlaka devletimiz tarafından giderilecektir. Bundan hiçbir vatandaşımızın asla şüphesi olmasın. Desteklerin arttırılmasını ve sorunun kaynağında incelenip doğru destekler verilmesi yönünde çalışmalara süratle başlanmış durumda. Savaş yalnızca ordular arasındaki topla tüfekle yapılan değildir. Bu da bir savaş hali. Biz de topyekûn bir millet olarak bunun bir savaş, mücadele olduğunu, ancak birlikte hareket edersek, el ele vererek bunun üstesinden gelebileceğimizi tüm Sinoplu hemşerilerimin bilmesin isterim. Devlet,  imkânlarını en üst düzeyde kullanmaktadır. Kullanmaya da devam edecektir. 03 Nisan ile 04 Mayıs aralığında ki en kritik süreç diye Bilim Kurulu Üyeleri tarafından adlandırılan evreyi atlatmamızı müteakip, vatandaşlarımızdan sabır göstermeleri ve devletin kendileri için yaptığı uygulamalara azami derecede uymaları, kendileri ve çevrelerinin hayatı için önemlidir. Bunun için herkesin sabır göstermesini istirham ediyoruz. Toplumu galeyana getirmenin, devletin açığını arar gibi bir takım davranışları içine girmenin, sosyal medyada yalan-yanlış haberler yaymanın kimseye faydası yok, bu tarz işler başta Pensilvanya’nın ve ülkemizin birlik ve dirliğini bozmak isteyen şer güçleri ile ülkemizde kripto tabir edilen FETÖ/PDY terör örgütü militanlarının işine yarar.

Herkes aklını başına alsın ve iyi emel, fikir, düşüncelerle hareket etme yönünde aklını devşirsin. ‘Büyük insanlar veda ederek giderler, basit ve küçük insanlar, ihanetle giderler.’ Bu, şaka yapılacak, üzerinden siyaset yapılacak, rant devşirilecek bir süreç değildir. İçinde bulunduğumuz süreç birlik ve beraberlik içerisinde salgın ve kriz ortamında topyekûn mücadele azim ve kararlığımızı ortaya koyma vakti ve zamandır. Herkesin bu konuda en üst düzeyde dikkatli davranması titizlikle alınan kararlara uyma sorumluluğu var.  Bu sorumluluk kul hakkı başta olmak üzere, hukuk kuralları, din ve ahlak kuralları ile Türk kültürü, örf, adet, anane, gelenek ve göreneklerimiz ile törelerimizin doğal bir sonucu olarak ortaya çıkmaktadır. Bunu tüm Sinoplular 05 Haziran 2020 tarihine kadar bu şekilde uygulamayı, yaşlı ve kimsesizlere telefonla veya balkondan hal-hatır sorarak, onların yalnız olmadığı hissini vermeyi unutmamalarını önemle arzuluyorum. Kimsesiz sokak hayvanlarını da unutmayan başta duyarlı Sinoplu hemşehrilerim ile belediye başkanlarımıza, Mülki İdare Amirlerimize ülkem ve yaşadığım şirin kent sakinleri adına müteşekkir olduğu bildiririm. 

“Çin 2 milyon virüs kiti gönderdi. Ücretini Atatürk ödedi.” Dediler.

Biz böyle liderin ve böyle ülkenin evladıyız. Bu örnekten hareketle, biz de komşularımıza, eş-dost-akrabaya; bu dönemde elimizi uzatacak, en azından 2-3 günde bir telefonla arayarak onlara moral vererek, neşe kaynağı olacak, varsa isteklerini elimizden geldiği ölçüde gidermek adına yardımseverlik ve hayırseverlik özelliğimizin gün yüzüne çıkmasına, tecelli etmesi adına örnek davranışlar sergileyerek rol model olacağımıza olan inancımla tüm vatandaşlarımızı en kalbi duygu ve düşüncelerimle selamlıyor, saygılarımı sunuyor, sağlıcakla kalmalarını Cenabı Allah’tan (C.C.) niyaz ediyorum. Allah ülkemizin yar ve yardımcısı olsun.

ALLAH’A EMANET OLUNUZ, ESEN KALINIZ.
“Hayat inanmak ve mücadele etmektir.”
“İnsanı mutlu eden, mücadele ve zaferdir.”
“Yaşamak için mücadele etmek şarttır.” Mustafa Kemal Atatürk
“Yaşamak direnmektir, sevmek güvenmektir. Unutma, insan çoğu zaman dünyanın hakimi bazen de küçük bir kalbin esiridir.” Hz. Mevlana.