Ayancık ilçemizde yerel seçimleri iktidar partisi olarak kaybetmenin sarhoşluğunu hala üzerinden atamayan parti yönetimi ortalıkta fazla görünmüyor..

Kayda değer bir hizmet verilemiyor..Oysa seçim kaybedildiği günün ertesi günü en kısa zamanda seçim olacakmış gibi iktidar partisinin teşkilatları sahada çalışma yapması ve insanlarla iç içe olması gerekir..Yerel seçimi başka bir partinin kazanması gücü kuvveti hala yerinde olan iktidarın üzerinde bir güç anlamı taşamaz.. Yerel seçime kısa bir zaman kalmış iken ilçemizin manevi hassasiyeti gözetilmeksizin ilçe başkanının değişimine onay verilmesi yerel seçimin kaybedilmesine önemli katkı sağlamıştır..

İlçemizin ve ilçemizde yaşayan vatandaşların siyasetten ve iktidar partisinden beklentileri vardır.. Nüfusu 2000 ila 5000 arası ilçelerin 13000 nüfusu olan ilçemizden daha fazla hizmet aldığını görmek şahsen beni üzmektedir. On yedi yıldır iktidarda olan ve üç dönem iktidar partisine belediye kazandırmış bir ilçenin yollarının bu şekilde olması,Diğer illerle olan bağlantısının bu derece zorlu yollardan sağlanması üzüntü vericidir..

Ayancık-Sakız ve Ayancık-Sinop arası yollarımızdaki yüklenici firma çalışmaları durdurulmuştur..Bu yol çalışmasının yerel seçimlere birkaç gün kala durdurulması hoş olmamıştır..Siyaseti hiç bilmeyen birine sorsanız bunun uygun olmayacağını size rahatlıkla söyler..Sayın vekili az çok tanımamış olsam bu işte bir kasıt var diyeceğim ama o karaktere sahip biri olmadığını bildiğim için bunu diyemiyorum..Sadece yerelden yanlış yönlendirme olabileceğini düşünüyorum..
 
Ayancık-Sakız yolunun Boyabat sınırında kalan kısmında yol çalışmaları yürütülmektedir.Zaten Boyabat ilçemizin her tarafında çeşitli hizmetlerin devam ettiği bilinmektedir.. Boyabat ilçemizin başarılı bir Belediye başkanı olduğunu da belirtmek isterim..Sayın başkan mücadele ediyor bir o kadar da hükümetin nimetlerinden faydalanıyor..Ayancık küçük bir ilçe Devlete katkısı ne olacaktır diyenler olabilir..İlçemizde orman envali üretimi bir çok il ve ilçelerden yüksekseviyelerde olup, Devlete KDV katkımız oldukça yüksektir..

Bu pencereden bakınca bizim ilçemiz yolu ve diğer yatırımları fazlasıylahak etmektedir..Bana eksiğimiz ne diye soran olursa, siyasileri boş bırakmayacak, mücadeleyi sevecek kapıdan kovulduğunda bacadan sarkacak yerel siyasetçiler lazım. İlçe olarak 17 yıllık Ak parti iktidarı döneminde yol sorunumuzun çözülmesi gerekliydi..Bizim yola başlandığından bu güne kadar Türkiye’de kaç tane otoban,kaç tane duble yol, tüneller ve hava limanları yapıldı..Devletimiz eğer tasarruf yapacaksa, bu tasarruf a başlama işlemi devamlı bizim ilçemizden olmasın..biraz da büyük illerden ve çok yatırım almış başka ilçelerden başlasın..Bir Ayancıklı olarak ilçemizin sahibi olmadığını düşünüyorum..Eğer gerçek manada bu eksikleri dile getiren insanlar siyasetle iştigal etmiş olsalardı, bugün yol sorunumuz kalmamış olmalıydı.

Dernek başkanlığı dönemimde bu konuları bir çok kez dile getirdim ama fincancı katırlarını ürküttüğüm için bizden dediğim siyasetçiler bile benimle uğraştı..Ben düşmanımı biliyordum ama dostum dediğim insanlar beni yanılttı..çünkü onlar için makam mevki çok önemliydi..kendi yerlerine geçebilecek kapasitede olan insanları elemeleri gerekiyordu..Sonuçta bırak makam mevki’i bu yalan dünya bile hiç birimize kalmayacak..Sonuçta siz kim olduğunuzu biliyorsanız,makam mevki hastalığınız da yoksa kim ne yaparsa yapsın..Hata yapan,kötülük yapan, kendine yapmış olur..Önceliğimiz;İnsan gibi insan,Adam gibi adam olmaktır. Bugüne baktığımızda biz yine bu ilçemizdeyiz.Hem ticaretimizi yapıyoruz.Bir taraftan da dilimizin döndüğünce bu ilçenin menfaati olacak işlerde birkaç kelam etmeye çalışıyoruz. Bir dönem kendilerini bulunmaz Hint kumaşı zanneden arkadaşlar ortalıktan kayboldu..

Bazıları da insanların yüzüne bakamaz oldu..Aynı yolda yürüyüp aynı kafayı taşıyarak siyaset yapmaya çalışanlar ve adam tanımayanlar da kırmızı kartı yediler..Siyaset yapanlara önerimdir;Eğer bu ilçede bir daha Ak parti belediyeyi almayı düşünüyorsa..çok iyi çalışmak lazım..Ankara’danhizmet almakta olan çevre ilçelerin üçte birini kapsayan yeni hizmetler alıp, bunu vatandaşa iyi tanıtmak ve yapılan hizmetleribasın aracılığı ile iyi anlatmak lazım..
 
Bugünkü teşkilatın yaptığı gibi yönetimi toplayıp çay kahve içerek, ilçemiz için çok şey yapıyoruz deyip poz vermekle bu işler olmuyor..

İktidar olmanın sorumlulukları vardır..İlçe binasına her hangi bir sıkıntı ile gelen insanın işini görmek için çaba sarf etmek lazım. Vatandaşın işi ile İlgili kurumları aramak lazım..Vatandaşın işi oluryada olmaz telefonu alınarak müspet veya menfi geri dönüş yaparak bilgi vermek lazım..

İktidarın gücünü elinde bulunduran insanlar bir çok iş için ben bunu yapamam demesi uygun değildir..Her işinde yüzde yüz olmayacağını zaten vatandaşta bilmektedir.. Siyaset tek kişi ile yapılacak olan bir iş değildir..Bir kaç menfaati için teşkilatlarda bulunan insanların yönlendirmesi ile yapılacak işte değildir..