TRT Trabzon Radyosu “Köşe Bucak Karadeniz” Canlı kuşak programı yapımcısı Yavuz Üçüncü beni konuk alarak bu program akışı içersinde anılarımı paylaşmama vesile oldu.

Programın başlamasında spiker bayanın sunumu şu şekilde olmuştur;

“Değerli dinleyecilerim, öğle insanlar vardır ki yaşamlarının büyük bir bölümünü mensubu oldukları topluluğun bilgilendirilmesine , eğitilmesine ve güzel bir hayat sürmesine adamışlardır. Türkiye’nin en mutlu insanlarına mihmandarlık yapan ve Sinop denilince ilk akla gelenlerden duayen gazeteci Mustafa Genç yaptığı hizmetlerin yanında bolca da anı biriktirdi. Gelin şimdi”Bir yaşam bir anı” köşemizde kendilerini konuk edelim ve söyleyeceklerine kulak verelim” açıklamasından sonra benden birkaç tane anımı paylaşmamı istedi. Bende bana ayrılan 15 dakikalık süre içinde “Tersane Camiinde yatsı ezanını okuyan Ziya hoca’nın, sahilde tayfasıyla birlikte ufak bir kayığıyla Sarkan balığı avlayan Dangazların Hasan Reise; ezan arasında “Allahü Ekber….! Allahü Ekber…! Hasan Sarkan Yalıdaaaa…! Hasan Sarkan Yalıdaaa..! Allahü Ekber…!” Allahü Ekber…! mesajını ustalıkla verip balığın kaçmadan yakalanmasını sağlamasını.

Bununla birlikte kıymetli Facebook arkadaşlarımın bildiğini sandığım “Tapu Müdürüne Niyet Bana kısmet” anımda, bir nüfus sayımında görev alan Tapu Müdürü’nün, daha sonra rapor almasıyla boşalan görevine benim gitmem ve köylü vatandaşların Tapu Müdürü gelecek diye hazırlık yapmalarındaki kargaşa ve hayal kırıklığı ile ilgili anımı. Son olarak da 15 Eylül 1928 tarihinde Büyük Atatürk’ün Sinop’a gelmesiyle ilgili fotoğrafın orjinalini Sinop Eşraflarından Sami Güdükoğlundan bulup, Sinop Valisi Muzaffer Yüzgeç’e vermemle ilgili anılarımı sunma fırsatım oldu.

Benim yaptığım bütün yayınlar Sinop’un menfaatleri ve İlimizin tanıtılmasına yönelik olmuştur. Yine benim yaptığım söyleşilerimde ve gazete köşesi yazılarımda Sinop’la ilgili ne gibi eksikler görmüşsem karınca kararınca onları da dile getirmeye çalışıyorum. Sinop halkından destek gördüğüm müddetçe de bu tür yazılarımı yazmaya devam edeceğim.

Sinop bizim kentimizdir. Bu ilin gelişmesi, kalkınması ve tanıtılması için bütün Sinop’luların elbirliği içinde hareket edip, destek olmalarını istiyorum.