Herkese selamlar. Bugün çok önemli bir konudan bahsedeceğim. Nasıl zengin olunur, yaşadığımız ülkede hangi adımlar izlenirse yüksek düzeyde refaha ulaşılır, bunları anlatacağım. Elbette birçok seçenek var ama ben en çok ilgimi çekenleri sizler için sıralayacağım. Gencinden yaşlısına her kuşağın hayali olan zenginlik kavramına bir de 'modern' çağın perspektiyle bakacağız. Derlediğim bu yollara hazırsanız bakmaya başlayalım...
1)Sosyal medya hesabı açmak şart öncelikle. Sosyal olduğumuzu ve hayata karıştığımızı insanlara kanıtlamamız hayati öneme sahip. Tabi sosyal medya kullanmayanlara gerici gözüyle bakmayı da kesinlikle ihmal etmiyoruz(!)
2) İçtiğimiz sudan tutun giydiğimiz ayakkabıya kadar her şeyi sosyal medyada paylaşmalıyız ki bir yığın gereksiz ordu hem gönderi başına bizlere para kazandırsın hem de yaptıkları yorumlar, benliğimizideki gizlemeye çalıştığımız eksikliği tatmin etsin.(!)
3) Yolun ortasında kamerayı açıp etrafı umursamadan dans etmek de çok etkili bir yöntem olur kesinlikle(!)
4) Ayrıca eğer dini modernizme engel olarak gösterecek bir dizi veya film çekerseniz, toplumun ayrışmasının bir sonucu olan yüksek reyting oranları sayesinde uzun süre yaşamınızı idame ettirebilecek paraya sahip olabilirsiniz(!)
5) Biraz da çevreden feyz alalım değil mi? Mesela kamera karşısında surat boyamak yada komiklik adı altında en üsturuplu tabirle artı on sekiz konulardan ve küfürlü konuşmalardan oluşan bir talk show yayını yapmak da zengin olmak için oldukça etkilidi bir yöntem (!)
6) Bir güzellik merkezi açıp kara para aklayarak ve medyaya " Alnımızın akıyla çalışıyoruz." diye açıklamada bulunarak da zenginliğin kapılarını arayabilirsiniz(!)
7) Sosyal deney maksadıyla dişini tırnağına takıp çalışan insanlardan, üstünüz başınız düzgün halde yardım isterseniz ve o anları kayıt altına alırsanız, oldukça yaygın olan duygu sömürüsü yöntemi sayesinde siz de çok kısa sürede zengin olabilirsiniz(!)
8) Birbirinden anlamsız kelimelere biraz müstehcenlik katıp hızlı bir biçimde söylerseniz ve bunu bir yığın aptala sanatın bir parçası olan rap diye tanıtırsanız, hem milyonluk bir kitleye hem de cebinize sığamayacak kadar paraya sahip olursunuz(!)
Evet, bunlar zengin olmanın en basit yollarından birkaçı. Bugün bunlardan ironik bir üslupla size bahsettim, çünkü ortada ciddi anlamda tartışılması gereken bir durum görüyorum. Gönderi başına üç yüz elli bin kazanan bir ünlünün yaşadığı hayatı, ilim öğrenmek için sıralarda dirsek çürüten bir insan yaşayamıyorsa kalkar bunu sorgularım! Sözde 'modern' çağ sisteminin günümüz insanına sunduğu iki seçenek var: Ya ilim öğrenip, ömrü boyunca çalışsa bile bir ev alamaya yetemeyecek bir maaşa çalışmak, yada bahsettiğim durumlardan birini seçip kısa yoldan zengin olmak. Bunlardan birini seçtikten ve sizden istenen tek bir şeyden feragat ettikten sonra zengin olabilirsiniz(!) Karakterinizden...
İnsanlar ilerde daha rahat bir yaşama kavuşmak için ömürlerini okumaya adayıp meslek sahibi olurlar. Bunu kimse inkar edebilir mi? Hayır. Ama ne yazık ki insanlar, bu adab-ı muaşeret kurallarını çiğneyen yollar gün yüzüne çıktığından beri nefislerinin boyunduruğu altında yok oluyorlar. Bu saydığım durumları her türlü şartta kınıyor olmama ve konuştuğumuz onca şeye rağmen, asıl suçu bu saçmalıkları yapmaya mahkum bırakan sistemde mi yoksa kakteri ve edebinden bu denli hızlı ödün veren insanlarda mı aramalı, hala karar veremedim.
Bazı durumlar ve olaylar var, yazsam tesiri yok ama sussam da gönlüm razı değil...
Bu yazı da onlardan biri işte...Bir sonraki yazıda buluşuncaya dek Allah'a emanet olun.