Paralel Yapı mücadelesi neticesinde özellikle Emniyet ve Yargı Bürokrasinde meydana gelen karışıklık ve boşluktan devletin ciddi zaafiyete uğradığını düşünen ve "Düşman zayıfladı, sözlerimi tutmasamda olur, ben bu ülkede her istediğimi yapabilirim"  yanılgısına düşen

 PKK, bu yanlış analiziyle çözüm sürecine darbe vurmuştur. PKK'yı yüreklendiren en önemli unsurlardan birisi kendini kurtarmak için herkesle işbirliği yapmaktan çekinmeyen İsrail bağlantılı, çakma nur soslu paralel yapı olmuştur.

Urfa vekili Baydemir iyi Hatip. Güzel konuşuyor. İyi teoriler ortaya koyuyor. Barış diyor. Son günlerde yaşanan ortamı Hükümetin Tek Başına iktidarı sürdürmek için , kendilerini tekrar seçimde baraj altına atmak için icat ettiğini söylüyor. Birinci Dünya Savaşı Avusturya tahtı veliahtının bir Sırp milliyetçisi tarafından öldürülmesi üzerine başlamıştı. Yine bir olaydan çıkan kıvılcım anaların ağlamadığı yıllar yaşadığımız ateşkesin sonuna getirdi bizi. 

Devletle alakası olmayan Suruç olayları devletin üzerine bırakılmaya çalışıldı. Işid tarafından gerçekleştirilen Suruç olayları toplumun geniş bir kesimince sert bir dille kınandı. Benim de içinde olduğum bir çok STK bu menfur terör hadisesi olur olmaz, hemen sert bir dille kınadı. Toplum bu olayı lanetledi. Ama her nedense PKK ülkede kendince gördüğü yönetim boşluğundan fırsat devşirebilmek için ateşkesi bozdu, uykusunda uyuyan polisler ensesinden vurularak şehit edildi. 

Ceylanpınar'da yatağında uyuyan polisleri ensesinden vurarak çatışmasızlık ortamını bitiren PKK olmuştur.

Sayın Baydemir Kandil'e şirinlik yapmak için söylediğiniz laflara kimse inanmaz. Gerçekten hakkın ve doğrunun temsilcisi olabilecek kudretiniz var mı? Yoksa Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı iken olduğu gibi bir temizlik işçisi KCK'lı alıp sizi yargılayacak diye Kandil'i haklı çıkarmak için korkunuzdan günah mı çıkartıyorsunuz?

Hakkı konuşursanız inanan çıkar ama sözlerdeki ustalığınız gerçeği değiştirmez. Kimse aptal değil. Çözüm sürecine kurşun sıkan PKK olmuştur. Bunun özeleştirisini vermedikten sonra söylediğiniz "Barış" türküleri ancak kulağa hoş gelen nağmelerle dolu bir dinlemelik türkü olarak kalır...

Barış istiyorsanız sizin tabirinizle Batı yakasının Suruç olaylarını anında lanetlediği gibi, Ceylanpınar'da uyurken ensesinden vurulan polisler için derhal kınama yapmanız gerekiyordu; kına yakmanız değil. Gerekiyordu ki bu olaylar bu seviyeye gelmesin. Barışı istemek lazım, istiyormuş gibi yapmak değil

Son günlerde gündem de sıcak havalar da. Biran önce havaların ve gündemin serinlemesini diliyorum. Kandil hatasını anladı diye düşünüyorum. Olayları Ateşleyen Ceylanpınar'da uyurken ensesinden vurularak şehit edilen polisler konusunu biz yapmadık diyerek inkar etmeye başladılar. Bu konuda PKK sıklıkla kullandığı "Ben istediğim gibi ülkeyi karıştırırım" tezinde başarısız olduğunu anlamıştır. Olayları iyi okuyan ve PKK çevrelerinin sokakları karıştırma çağrılarına kulak tıkayan sağduyulu Kürtleri tebrik ediyorum. Çözüm sürecinde yapılan demokratik açılımlar ciddi ölçüde yerine ulaşmış ve gerçek barış halk ile yapılmış ve çözüm süreci başarıya ulaşmıştır. Devlet kısa zamanda terör faaliyetlerini durduracak ve kamu düzenini sağlayacaktır. Devlet gücünü sağduyulu milletinden almaktadır. PKK çevreleri yanlışta ısrar etmekten ne kadar önce vazgeçerse halkımız adına o kadar kazanım olur. Halk barış istemektedir. 30 yıldır OHAL altında yaşayan halk barış ortamının ne güzel bir şey olduğunu son yıllarda yaşayarak öğrenmiştir. Halk nasıl bir şey olduğunu gördüğü barışa sahip çıkmaktadır ve çıkacaktır. Kışkırtıcı söylemler halkta karşılık bulmamakta, PKK elindeki güçleriyle adeta bir harakiri yapmaktadır. Bir an önce PKK ateşkes ilan etmeli ve eylemlerine son vermelidir. 

Ülkemizde devletin ve milletin demokrasi ve barışa bağlılığı paralel yapının, silaha ve teröre sarılan tüm unsurların kirli oyunlarını boşa çıkaracak güçtedir.