Asgari ücret yüzde 34 Temmuz zammı ile net 11 bin 402 TL'ye yükselmişti. 7 milyon çalışanı doğrudan 85 milyonu da dolaylı yoldan etkileyecek yeni asgari ücret için nefesler tutuldu.

Beklenen açıklama Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'dan geldi. Işıkhan yeni asgari ücretin 17 bin 2 TL olarak belirlendiğini açıkladı.

Işıkhan şu ifadeleri kullandı;

Bakan Albayrak: "42 bin 500 varile ulaşmış durumdayız, Haziran’da 50 bin varil ara hedefimizi gerçekleştireceğiz" Bakan Albayrak: "42 bin 500 varile ulaşmış durumdayız, Haziran’da 50 bin varil ara hedefimizi gerçekleştireceğiz"

"Aziz milletimiz, işçi ve işveren taraflarımızın değerli temsilcileri, hepinizi sevgi ve saygıyla selamlıyorum. Komisyonumuz çalışmalarını tamamlamış bulunuyor. Esas manadaki asgari ücret çalışma hayatındaki ücret politikalarının en alt sınırını temsil etmektedirTüm tarafların görüşlerini, taleplerini, sosyo ekonomik koşullarını gözeterek sınırı belirlerdi. Asli görevimiz işçi ve işveren temsilcilerimiz arasında hakem rolü üstlenmektir. Öncelikle olumlu ve makul yaklaşımlarıyla tüm paydaşlara Sayın Ergün Atalay ve Özgür Burak Akkol'a teşekkür ediyorum.

2024 ASGARİ ÜCRET 17 BİN 2 LİRA OLDU

"Bildiğiniz gibi Temmuz ayında net asgari ücret 11 bin 402 lira olmuştu. Şimdi 700 lirası asgari ücret desteği olmak üzere net asgari ücreti 17 bin 2 lira olarak belirlemiş durumdayız. Ülkemize ve milletimize hayırlısı olsun

Editör: Serhat Özşahin