Yaşlı Destek Programı'na başvurular başladı Yaşlı Destek Programı'na başvurular başladı

Çanakkale Muharebelerine ait 109 yıllık 1000 parçaya yakın orijinal silah, kıyafet, el feneri, öğretici tablolar gibi objelerin bulunduğu “Çanakkale Savaşları Savaş Malzemeleri Gezici MüzesiGerze’ye geldi.

Gerze Belediyesinin destekleriyle, “Bir Gün Değil Her Gün Çanakkale” projesi kapsamında ilçeye gelen “Çanakkale Savaşları Savaş Malzemeleri Gezici Müzesi” vatandaşlar tarafından yoğun ilgi gördü. 

Çanakkale Savaşı’nda verilen destansı mücadeleyi ve kahramanlıkları nesilden nesile aktarmak, o dönemin ruhunu yeniden yaşatmak amacıyla Türkiye’yi gezen “Çanakkale Savaşları Savaş Malzemeleri Gezici Müzesi”ni ziyarete gelen vatandaşlara burada görevli rehberler müzede bulunan eserler hakkında bilgiler verdi.
Müzeyi ziyaret eden Gerze Belediye Başkanı Cevat Şensoy, öğretmenleri eşliğinde müzeyi gezen öğrencilerle sohbet etti. Çanakkale Savaşı’nda verilen destansı mücadeleyi ve kahramanlıkları nesilden nesile aktarmak, o dönemin ruhunu yeniden yaşatmak amacıyla Türkiye’yi gezen “Çanakkale Savaşları Savaş Malzemeleri Gezici Müzesi”nin ilçeye gelmesinden büyük memnuniyet duyduklarını belirten Başkan Şensoy, tüm Gerzelileri gezici müzeyi ziyaret etmeye davet etti. Şensoy; “Çanakkale; Gerzelisi, Sinoplusu, Balıkesirlisi, Malatyalısı ile 250 bin şehit verdiğimiz bir varoluş savaşı. Bunu bütün gençlerimize, çocuklarımıza gezdirmemiz ve göstermemiz, bu ruhu yaşatmamız gerekiyor ancak hepimiz aynı imkâna sahip değiliz. Çok azımız Çanakkale'ye gidebiliyor. Bu müze o anlamda çok önemli. Beraber o ruhu bir nebze olsun yaşayabilmek adına Çanakkale Gezici Müzesi’ni ilçemizde misafir ediyoruz. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’müzle birlikte koordineli şekilde öğrencilerimizi buraya getirip Çanakkale ruhunu aşılıyoruz. Tüm vatandaşlarımızın ziyaret etmesi gerektiğini düşünüyor, herkesi müzemize bekliyorum” dedi. 
On binlerce şehit kanının döküldüğü Çanakkale Savaşı’nda,  Sinop 1488 askeriyle en çok şehit veren illerden biri olurken, Gerze ise 160 şehidiyle kayıtlara geçti. 26 Aralık Salı günü açılışı yapılan müze ücretsiz olup 28 Aralık Perşembe gününe kadar 08. 00 ile 17.00 saatleri arasında Say Düğün Salonunda ziyaretçilerini bekliyor.

Editör: Gülay Kavak