Bazı fotoğraflar vardır. Onlar sadece bir fotoğraf karesinden ibaret değildir. O fotoğraflarda samimiyet vardır, dostluk vardır, yarenlik vardır, yola revan olmak vardır, başarmanın gururu vardır, sabır vardır en önemlisi de emek vardır.

2012 yılı idi. Rafet Orhan başkanımla o zaman tanıştım. Hasbihaller ettik. Ve 2014 yılında daveti ile Sinoplu İş Adamları Derneği Yönetim Kuruluna girdim. O gün bugündür kendisiyle beraber yol yürüdük. Sayısız organizasyon, sayısız sosyal sorumluluk projesi, onlarca proje ve gece gündüz demeden bayram seyran demeden memleketine adanmış bir ömür.

Evet 8 yıl dile kolay tam 8 yıl başkanlık yaptığı SİAD'da derneğe mülk alımından, 2 tane uluslararası fuara, toplamda 6.000 aileye ulaşılan Doyduğumuz Topraklardan Doğduğumuz Topraklara projesinden 1500'den fazla burs verilen öğrencilere, 20.yıl gecesinden sağlık sıkıntısı sebebiyle ameliyatları gerçekleştirilen 10'larca hemşehrilerimize, Kütüphane kurduğumuz, bilgisayar sınıfı kurduğumuz okullardan, sponsor olarak desteklediğimiz organizasyonlara, yaptığımız toplantılar ve etkinliklerle şu anda birbiri ile iş yapan iş adamlarımızın işlerinin büyümesine vesile olmamıza, kuruluştan beri herkesin hayali olan Sinop Şubenin açılarak faaliyete geçirilmesine, Sinoplu Sivil Toplum Kuruluşlarının etkinliklerine ve Organizasyonlarına verilen desteklere ve buraya yazamadığım daha bir çok etkinlik ve proje.

Sadece bu süreçte SİAD olarak yapılan çalışmaların yaklaşık cirosal değeri 3 milyonun üzerinde. Yani eski para ile 3 Trilyondan fazla.
Bütün bunlar Rafet Orhan Başkanımız ve onunla birlikte yüreği memleket sevdası ile dolu yönetim kurullarında görev yapan iş adamlarımızın eseri. Allah hepsinden razı olsun. Devletten bir kuruş almadan öyle sırtını devlete belediyelere dayamadan bizzat iş adamlarımızın kendi sermayeleri ile yaptıkları işler. Bu işlerin yapılmasını sağlayan bu  yönetimleri bir araya getiren Rafet Orhan'ın emeği ve fedakarlıkları ile gerçekleşen sayısız başarılı faaliyet.
Yönetime geldikten sonra adeta ilkleri gerçekleştiren gece gündüz demeden yaz kış demeden işini gücünü bırakıp SİAD marka haline getiren Rafet Orhan SİAD tarihine adını altın harflerle yazdırmıştır.

Ben sayın Başkanımız ile 2014 yılından bu yana yol yürüyen bir kardeşi olarak şahsım ve Sinoplular adına kendisine hizmetlerinden dolayı teşekkür ediyorum. Rafet Orhan demek samimiyet demek, Rafet Orhan demek Sinop demek memleket demek. Adamlığı, dik duruşu, ortaya koyduğu vizyon ile her zaman bizlere örnek oldu. Kendi deyimiyle Sevgi güzel kelamdır ama ispat ister demiştir her zaman ve sonuna kadar da bu sevgisini Sinop sevdasını her zaman ispat etmiştir. Allah senden razı olsun değerli genel başkanım. Seninle yol yürümekten onur duydum gurur duydum. İyi ki sizi tanıdım iyi ki sizinle tanıştım. Sinop ve SİAD yaptıklarınızı asla unutmayacak her zaman saygı ve minnetle sizi hep anacak. SİAD tarihinde adınız altın harflerle yazılacak.

2014 yılından beri SİAD Başkanvekili olarak görev yapan kıymetli  büyüğüm Mukadder Yıldırım yeni dönemde SİAD'ımızın Başkanı olarak görevi devraldı. 6 yıldır birlikte yaptığımız çalışmalara önümüzdeki dönemde yenilerini ekleyeceğiz. Bilgi birikimi tecrübesi ilindeki uluslararası başarısı ile taraflı tarafsız herkesin takdirini kazanan Türkiye'nin sayılı sanayiclerinden olan 60'dan fazla ülkeye ihracat yapan Başkanımız Mukadder Yıldırım ve yeni yönetim kurulu ile  SİAD yoluna devam ediyor. Birbirinden değerli yönetim kurulu ile yeni dönemde SİAD hedeflerine emin adımlarla ilerleyecektir. Bu yönetimde olmaktan gurur duyuyorum. Mukadder Yıldırım önderliğinde yüreğimizde Sinop sevdamızla hizmetlere devam edeceğiz. Gelecek SİAD için başarı ve güzelliklerle olsun. Başarılı nice organizasyonlarda buluşmak ümidi ile herkese en derin sevgi ve saygılarımı sunuyorum.

Barbaros BALTACI
SİAD Genel Sekreteri.