Yıllardır Kültür ve Turizm Bakanlığı bünyesinde olan ve her yıl yüz binlerce turisti ağırlamasına rağmen, Sinop'a gelir noktasında bir katkısı bulunmayan Tarihi Sinop Cezaevi'nin İl özel İdaresine devredilmesi için çalışma başlatıldı. Yapılan girişimle birlikte "Anadolu'nun Alkatrazı" tabiriyle de tanınan ve 1999 yılında kapatılarak müzeye çevrilen tarihi cezaevinin gelirlerinin Sinop'ta kalması hedefleniyor. 

DEVİR KONUSU MECLİSİMİZİN GÜNDEMİNDE
Sinop İl Genel Meclisi Başkanı Yakup Üçüncüoğlu, cezaevi olarak yaklaşık 110 yıllık tarihe sahip olan Sinop Tarihi Cezaevi'nin İl Özel İdare'ye devri için AK Parti grubunun girişimde bulunduğunu söyledi. Yakup Üçüncüoğlu: "AK Parti Sinop Milletvekili Sayın Nazım Maviş öncülüğünde, AK Parti İl Başkanı Sayın Uğur Giresun ve meclis üyelerinin grup kararı doğrultusunda konu meclise sunuldu. AK Parti grubunun sunduğu konuyu komisyona havale ettik. Sayın il başkanı ve sayın milletvekilimiz bakanlık nezdinde konuyu takip edecekler" dedi.

KONUYU TAKİP EDİYORUZ
Konuyla ilgili bilgi veren AK Parti Sinop Milletvekili Nazım Maviş'de: "Sayın il başkanımız ve İl Genel Meclisi başkanımız birlikte Tarihi Cezaevi ile ilgili çalışmayı, Kültür ve Turizm Bakanlığımızla, bizim desteğimizle birlikte yapacaklar. Cezaevinin gelirlerinin Sinop'ta kalması için bizde gerekli çalışmayı yapacağız" diye konuştu. 

GELİR BAHSEDİLDİĞİ GİBİ YÜKSEK DEĞİL
AK Parti Sinop İl Başkanı Uğur Giresun da açıklamasında, konuyu takip ettiklerini söyledi. Kamuoyunda belirtildiği gibi çok ciddi bir gelirin söz konusu olmayabileceğini dile getiren Giresun: "Bahsedildiği gibi yüksek bir gelir söz konusu değil. Cezaevi ve müzemizden 2018 yılında 970 bin TL elde edilmiş. Halk arasında 7 milyon 500 bin gibi bir rakam telaffuz ediliyor.

Bunu netleştirmemiz lazım. Bununla ilgili, yani Tarihi Sinop Cezaevinin tekrar İl Özel İdaresine devriyle ilgili konu İl Genel Meclisi tarafından komisyona havale edildi. Bunu arkadaşlarımız araştırıyorlar. Bahsedildiği gibi büyük bir gelir varsa bunu tekrar değerlendirmek lazım" ifadelerini kullandı.

Editör: Vitrin Haber