Sinop İl Genel Meclisi, Türkiye'nin güney sınırında oluşturulmaya çalışılan terör koridorunu yok etmek, bölgeye barış ve huzuru getirmek için başlatılan Barış Pınarı Harekatına destek açıklamasında bulunmak üzere olağan üstü toplandı. 

Sinop İl Genel Meclisi toplantı salonunda meclis üyelerinin katılımı ile gerçekleşen olağan üstü toplantısı saygı duruşu ve istiklal marşının okunması ile başladı. 

Daha sonra açılış ve yoklama ile devam eden toplantının tek gündem maddesi olan Barış Pınarı Harekatı ile ilgili destek açıklamasında bulunan İl Genel Meclis Başkanı Yakup Üçüncüoğlu, Türk ordusunun cefakarca mücadelesi, kararlılığı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın baş komutanlığında gerçekleştirilen operasyonun seyrinin ülkemizin çizmiş olduğu yol haritası doğrultusunda, devam ettiğini söyledi. Üçüncüoğlu; “Su uyur düşman uyumaz düşüncesi ile güvenli bir bölge oluşturmak için ne gerekirse yapmak üzere hazır olan ordumuzun, durmaksızın operasyonlarını devam ettirmektedir.

Tüm dünya dün akşamki alınan kararlar doğrultusunda görmüş oldu ki; Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde ordumuz kurumlarımız dayanışma içerisinde Türk milleti ile birlikte tarihi bir sonuç elde etmiştir yolunuz açık olsun” dedi. 

BU HAREKAT, TÜRKİYE’NİN BİR TERCİHİ DEĞİLDİR, BİR ZORUNLULUKTUR
Konuşmasında gerçekleştirilen operasyonun Türkiye’nin bir tercihi değil bir zorunluluk hali olduğunun altını çizen İl Genel Meclis Başkanı Yakup Üçüncüoğlu, barış harekatının Fırat’ın doğusu başta olmak üzere tüm bölgenin barış ve huzuruna katkı sunacağına inandıklarını ifade etti. Üçüncüoğlu; “Öncelikle bilinmelidir ki bu harekat Türkiye için bir tercih değil, zorunluluktur. Çünkü sınırımızın hemen yanı başında oluşturulmaya çalışılan terör koridorunun ülkemiz için oluşturduğu tehdit ortadır. Bir terör koridoru oluşturma hesaplarını bozan ve bekamızı güvence altına olarak Barış Pınarı Harekâtı, aynı zamanda tüm bölgeye huzur ve güvenlik vaat etmektedir.

Barış Pınarı Harekatı, bölgeye dönük okyanus ötesi dizayn girişimlerine de bir cevap niteliğindedir. Özellikle terör örgütü PKK/PYD/YPG eliyle değiştirilmeye çalışılan bölgenin demografik yapısını gerçek haliyle muhafaza ederek Fırat’ın doğusu başta olmak üzere tüm bölgenin barış ve istikrarına katkı sunacağımıza inanıyoruz. Bölgenin tarihi, toplumsal ve kültürel değerlerine sahip çıkan Türkiye, Zeytin Dalı ve Fırat Kalkanı harekâtlarında olduğu gibi Barış Pınarı Harekâtı bölgesinde de yeni bir iklimin oluşumunu sağlayacaktır.
Ülkemizin bu harekat ile gerçekleştirmeyi amaçladığı en önemli hususlardan biri de Suriye’nin toprak bütünlüğünün korunmasıdır. Türkiye başından beri çözümün Suriye’nin toprak bütünlüğünden geçtiğini savunmuştur. Şu anda gerçekleştirilen harekât, bu amaç için de önemli bir adımdır. Türkiye Cumhuriyeti, Suriye halkını ve Türk halkının güvenliğini, refahını ve huzurunu istemektedir. Barış Pınarı Harekâtı bu çerçevede değerlendirilmelidir.

Bu çerçevede, İl Genel Meclisi olarak, Barış Pınarı Harekâtında ülkemizin ve Kahraman Mehmetçiğimizin yanında olduğumuzu bildiriyoruz. İnanıyoruz ki gün, her türlü siyasi görüş ayrılıklarını bir kenara bırakarak bir ve beraber olma günüdür. Çünkü söz konusu olan milli güvenliğimizdir, ülkemizin bekasıdır. Harekâtın başarı ile tamamlanacağına yürekten inanıyor, fedakar askerimize muvaffakiyetler diliyoruz” diye konuştu.

Toplantıda daha sonra, Sinop İl Genel Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Fatih Özçelik, CHP Sinop İl Genel Meclis Üyesi Mustafa Erdal Uzun, AK Parti Durağan İl Genel Meclis Üyesi Yılmaz Şahin ve CHP Ayancık İl Genel Meclis Üyesi Ozan Sarısoy da söz alarak Pınar Barış Harekatına destek mesajlarını ilettiler. 

Yapılan konuşmaların ardından toplantı sona erdi. 


 

Editör: Vitrin Haber