Samsun Büyük Otel'de düzenlenen IS-U (Industrialsystems – Utilities) SAP Projesi’nin tamamlanışı nedeniyle düzenlenen davete, SAP Türkiye Genel Müdürü Zeynep Keskin, Çalık YEDAŞ’ın çözüm ortağı olan firmaların temsilcileri, Çalık Holding proje ekibi üyeleri, Çalık YEDAŞ personelleri ile yazılı ve görsel basının mensuplarının da yer aldığı yaklaşık 200 kişi katıldı.

2011 yıl Eylül ayında projeye başlayan Çalık YEDAŞ, bu proje kapsamında mevcuttaki tüm operasyonel süreçlerini ve iş akışlarını yeniden tanımlamış oluyor. Projenin canlı hizmete geçmesiyle birlikte, tüm şirket hizmetlerinde ve müşteri memnuniyetinde çok daha verimli ve entegre bir süreç yönetimine sahip olunacak. SAP projesiyle Çalık YEDAŞ’ın faaliyette bulunduğu 5 ildeki müşteriler, çok daha verimli, etkin ve hızlı şekilde hizmet alabileceği gibi, abone kaydı, sözleşme, faturalandırma, tahsilat, tesisat bağlantı süreçleri sistemin içeriğiyle entegre olarak yürütülecek ve hızlanacak.



Projenin Hayata Geçmesiiçin Onlarca Uzman Çalıştı

Çalık YEDAŞ Genel Müdürü Nurettin Türkoğlu, Çalık YEDAŞ’ın SAP ile tanıştığı günden bugüne olan yolculuğu şöyle özetledi: "Oldukça agresif bir zaman çizelgesinde gerçekleştirilmiş olan bu projede, daha önce birçok yurtdışı IS-U projesinde görev almış SAP danışmanı, Çalık Holding Bilgi Teknolojileri Proje Ekibi, Çalık YEDAŞ Bilgi Teknolojileri Proje Ekibi ve 20’ye yakın danışman firmadan gelen 40 kişilik dış danışman ekibi ve Çalık YEDAŞ’ın çeşitli departmanlarından birçok personel, hep birlikte gece-gündüz-hafta sonu demeden çok yüksek bir özveriyle görev yaptı. Öncelikle hepsini kutluyorum. Türkiye’de bir ilk olan bu proje kapsamında, Coğrafi Bilgi Sistemi, Otomatik Sayaç Okuma Sistemi, Talep Tahmin Yönetimi Sistemi ve Hukuk/İcra Takip Yönetimi Sistemleri de tek platform’da SAP ile entegre edilmiştir. Sürdürülebilir kesintisiz hizmet ve uluslararası kalite anlayışı doğrultusunda, bu sistemle müşterilere daha etkili ve kaliteli hizmet verilecektir".

Çalık Yedaş Öncü Velider Konuma Gelmiştir

Bu projelerin ülke için anlamının büyük olduğunu söyleyen Türkoğlu, "Tek bir şirket değil, tüm şirketlerde bu sistemin gerçekleştirilmesi halinde, Avrupa'daki şirketler ile aynı düzeye gelinebilir ve ülke genelinde yüksek standartta bir veri yönetim sistemine sahip olunması hedeflenebilir. Elektrik dağıtım pazarının önümüzdeki yıllarda giderek daha da rekabetçi bir ortama dönüşeceği ve eski abone mantığının giderek “Müşteri” mantığına dönüşmekte olduğu görülmektedir. Bu nedenle, teknolojik olarak en iyi durumda olan şirket en avantajlı şirket haline gelecektir. Bu vizyonu önceden görebilmek bizim için önemliydi. O nedenle Türkiye'de ilk kez bir dağıtım şirketi olarak bu sistemi hayata geçirmemiz önemli diye düşünüyorum. Perakende sektöründe planlanan ayrılma, müşterilerin en avantajlı elektrik dağıtım şirketini seçmelerine imkan tanıyacak olan SAP sistemi ve diğer teknolojik gelişmelerimiz sayesinde Çalık YEDAŞ, diğer dağıtım şirketleri arasında öncü ve teknolojik lider konuma gelecektir" dedi.

Editör: Vitrin Haber