Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhuriyet tarihinin en büyük konut projesini duyurdu. Türkiye'nin 81 iline yapılacak 500 bin konutluk " Yüzyılın Konut Projesi" içerisinde Sinop’a kaç konut yapılacağı belli oldu.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’un paylaştığı rakamlara göre, “Yüzyılın Konut Projesi” kapsamında Sinop’ta toplam 947 sosyal konut inşa edilecek. Proje, vatandaşlara yüzde 10 peşinat ve 240 ay vade imkanıyla ev sahibi olma fırsatı sunacak.

Konutlar 2+1 ve 1+1 şeklinde, yatay mimari ve geleneksel dokuya uygun tasarlanacak. Projeye başvurular 10 Kasım – 19 Aralık tarihleri arasında alınacak. Konutların teslimatlarının ise Mart 2027 itibarıyla başlaması planlanıyor.

Sinop'ta motosiklet kullanımında dikkat çeken artış!
Sinop'ta motosiklet kullanımında dikkat çeken artış!
İçeriği Görüntüle

Kaynak: Haber Merkezi