Karadeniz Turistik İşletmeciler Derneği (KATİD) Sinop Temsilcisi ve Antik Otel işletmecisi Ali Yılmaz, Sinop turizmini değerlendirdi. Turizm sezonunun pandemiye rağmen korktukları gibi gitmediğini kaydeden Yılmaz, "Bu sene turizm ummadığımız kadar güzel geçti. Korktuğumuz gibi olmadı" şeklinde konuştu. 

BU KALABALIK TURİZM DEĞİL
Ancak Sinop'taki yaz kalabalığının turizm olmadığını dile getiren Yılmaz: "Sinop'ta çok ciddi bir kalabalık oldu. Ancak bu kalabalık turizm değil. Maalesef bu kalabalığı turizm zannediyoruz. Bu kalabalık kimse kusura bakmasın kuru kalabalık. 4 tane restoranın dolmuyorsa bu kalabalık hikaye, turizm değil. Kimse buna turizm deyip bizi kandırmasın. Sinop'ta en fazla 20 tane otel var. Bu otellerin alacağı da en fazla 2 bin kişidir. Geri kalan, kaçak pansiyonlarda, sokaklarda arabasında yatanlar. Bunlar turist değil" diye konuştu. 

YAPTIĞIMIZ ELEŞTİRİLERE ÇÖZÜM BULUNMUYOR
Sinop turizminin sahipsiz olduğunu ileri süren Ali Yılmaz, "Şu ana kadar yaptığımız eleştirilerin maalesef hiç birine çözüm bulunmadı. Bir tek tanesi bile yapılmadı. Mesela kaçak pansiyonlar. Kaçak pansiyonlar turizm değil. Mesela sokak turizmi. Evimin karşısında çadır kuruyor, yiyip içiyor. Diyorum ki bu pandemi sürecinde nerede tuvaletini yapar? Nerede elini yüzünü yıkar?. Ne yazık ki bunlara yıllardır söylememize rağmen çözüm bulan, elini taşın altına koyan, tek bir kılını oynatan yok. Şimdi bunun en büyük eksikliği Sinop'ta bir turizm lobisinin olmaması" ifadelerini kullandı. 

"Bakan Kurum'un gelişiyle birlikte yıllardır özlemini çektiğimiz Meydan Projesi ve Atatürk Caddesindeki kale surlarının etrafının açılması. Cezaevinin onarımının yapılması projeleri Sinop'un çehresini değiştirecek ve Sinop'a ciddi katkılar sağlayacak projelerdir" diyen Karadeniz Turistik İşletmeciler Derneği (KATİD) Sinop Temsilcisi ve Antik Otel işletmecisi Ali Yılmaz, Valilik binasının bazı esnafların baskısıyla taşınmayacağına dair söylentilerin kafaları karıştırdığını ve kendilerini üzdüğünü belirtti. Yılmaz, "Sinop'un kaderi 3-5 esnafa bırakılamaz. Bu yanlış olur" dedi. 

Ali Yılmaz, tarihi cezaevinin altındaki, eski çekek yerinin park yerine, turizm merkezlerinde olduğu gibi restoran ve turizme hizmet verecek mekanlar için planlanmasını önerdi. 

Editör: Vitrin Haber