Türkiye Kürek Federasyonu tarafından Ulusal Egemenlik Kupası yarışları düzenlendi. Sakarya Sapanca Gölü'ndeki Kırkpınar parkurunda gerçekleştirilen yarışlarda, Fenerbahçe, Galatasaray, Sümerspor Kürek, Altınboynuz, Sinop Gençlik ve Spor, Sinop Kürek, İznikspor, İzmir Kürek, Şişecam Çayırova, Sakarya Gençlik Merkezi, Fethiye Belediyesi, Kadir Has Üniversitesi ve Koç Üniversitesi kulüplerinden sporcular mücadele etti.

20-21 Nisan tarihleri arasında düzenlenen yarışlara 14 sporcusu ile katılan Sinop Gençlik Spor Kürek takımı, yarışlarda büyük başarı gösterdi. 

Aralarında 2006’lı üç bayan sporcuda bulunan kulüp sporcuları, zorlu rakiplerini geride bırakarak takım halinde 2.’lik kupası aldılar. Sinop Gençlik Spor Kürek takımı ayrıca,  1x bayanlarda 4.lük, 2x bayanlarda 1.lik, 3.lük ve 6.cılık, 4x bayanlarda 2.lik elde etti. 
Elde edilen başarının ilk olmadığını ve son da olmayacağını belirten kulüp sporcusu Melike Ezgi Gündoğdu, eğitimleri için büyük emekler sarf eden Kulüp antrenörü Erol Öz’e teşekkür etti. Gündoğdu; “Sporcularımızın daha güzel yerlere geleceğinin farkındayız ve ona göre çalışmaktayız. Büyük ve kalabalık bir aileyiz her geçen gün daha da büyümekteyiz” dedi. 

Sporcularını elde ettikleri başarılarından dolayı tebrik eden Kulüp Antrenörü Erol Öz de çalışmalarında desteklerini esirgemeyen sporcu velisi Recai Çilingir’e, Gençlik Spor İl Müdürü Kazım Açıkbaşa’a ve kurum personeline teşekkür etti. 

 

Editör: Vitrin Haber