Sinop Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Toplantı Salonunda gerçekleştirilen konferans Sinop İl Müftülüğü Din Hizmetleri Uzmanı Yusuf Sözen’in Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı.

Konferansa katılanlara “Hoş Geldiniz” diyerek konferansın açış konuşmasını yapan İl Müftüsü Mustafa Düzgüney sözlerine şöyle devam etti; “İman ve İstikamet hususunda müminler için en güzel örnek hiç şüphesiz Peygamber Efendimizdir. Cenabı Hak, inanç, ibadet ve ahlakta istikametin yolunu göstermek için rahmetinin bir tecellisi olarak onu insanlığa rehber seçmiş; sırat-ı müstakimin ve güzel ahlakın gerektirdiği davranışları onun şahsında insanlığa öğretmiştir” dedi.

Din görevlilerinin Haftasını kutlayarak söze başlayan Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şakir Taşdemir sözlerine şöyle devam etti “Efendimiz(s.a.s)'in bir hadisinde belirtildiği üzere insan, önce iman etmeli, sonra dosdoğru olmalı. Ancak doğru olmak için de doğru yerde durmalı. Kimin izinde gittiğini bilmeli. Biz müminler, Yüce Allah’ın son kitabı Kur’an’ın ve son peygamberi Hz. Muhammed(s.a.s)'in izinden gidiyoruz. Rabbim cümlemizi sıratı müstakimden ayırmasın.” dedi.

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından “Peygamberimiz, İman ve İstikamet “konulu sinevizyonun akabinde “insanların Kur’an-ı ve Peygamberimizi daha iyi anlamaları için Kur’an ve sünnet ışığında güzel bir dil ve üslup geliştireceğiz” diyen Sinop Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Muzaffer Barlak Peygamber Efendimizin hayatından ve sosyal hayattan kesitler anlatarak konferansında şunları belirtti. “ İrşat vazifesini yerine getirirken en büyük rehberin Peygamber (sas) dir. Peygamber Efendimizin dil ve üslubu bizim için en güzel örnektir. Bizler, irşat vazifesini yerine getirirken ‘Anlamıyorlar. Dinlemiyorlar’ diye kenara çekilmeyeceğiz. Tam aksine insanların Kur’an-ı ve Peygamberimizi daha iyi anlamaları için Kur’an ve sünnet ışığında güzel bir dil ve üslup geliştireceğiz. Zira insanlara iman ve istikamet üzere yaşamayı öğütlemek, Kur’ani bir dil ve Peygamberi bir üslupla mümkündür.” şeklinde konuştu.

Konferansın sonunda İl Müftüsü Mustafa Düzgüney tarafından Doç. Dr. Muzaffer Barlak’a Sinop’a özgü kotra hediye edildi. Sinop İl Müftülüğünden emekli olan din görevlilerine protokol üyeleri tarafından teşekkür belgesi ve sivil toplum kuruluşu tarafından plaket takdim edilmesinin akabinde program sona erdi.


 

Editör: Vitrin Haber