Sinop'ta müftülükle vatandaşı buluşturan ve medya ile güzel ilişkiler kuran Müftü Ali Hayri Çelik, Mardin İl Müftüsü iken Burdur'a atanmıştı.

Burdur'da resmi olarak görevine başlayan Ali Hayri Çelik, yaptığı ilk açıklamada Sinop'u da unutmadı. Açıklamasında Sinop'u Kuzey'in incisi olarak nitelendiren Çelik sözlerini şöyle sürdürdü; "Akdenizin eşsiz tarihi güzelliklerinin bulunduğu dini ve milli değerlerimizin tarih boyu güçlü kaldığı, alimlerin, gönül erlerinin doğup büyüdüğü, Milli şairimiz Mehmet Akif’in yurdu Burdur’umuzda göreve başlamanın heyacan ve mutluluğunu yaşıyoruz.

İl müftüsü olarak ilk görev yerim Karadeniz’in incisi Türkiye’nin en kuzeyi Sinop iken daha sonra en güneyi kadim medeniyetler şehri Mardin’e atanmıştık. Üç yıl kadar farklı dinlerin ve dillerin buluştuğu Mardin’de görev yaptıktan sonra göller diyarı farklı doğal güzellikeri bağrında taşıyan şirin Akdeniz şehri Burdur’a il Müftüsü olarak manevi mesuliyeti büyük bir göreve atanmış bulunmaktayım. Bizi bu göreve layık gören devlet büyüklerimize teşekkür ediyorum.

Öncelikle geçmişten günümüze Burdur’da görev yapmış tüm Müftülerimize yaptıkları hizmetlerden dolayı teşekkür ediyor hayatta olanlara sağlık afiyet ahirete irtihal edenlere Yüce Allah’tan rahmet diliyorum.

Milletleri yeryüzünde ayakta tutan tarihi değerleri ve güçlü medeniyet yapılarıdır. Kültür ve medeniyetimize yön veren en büyük değer hiç şüphesiz Yüce dinimiz İslam’dır. Allah’ın insanlığa gönderdiği son din İslamla şeref bulmuş milletimiz inandığı değerleri her şeyin üstünde tutmuş gerektiğinde o değerler için can vermiştir.

Her bir karışı şehit kanlarıyla sulanmış bu topraklarda milletimizin evlatlarına İslam’ın hayat veren ilke ve prensiplerini, ahlaki erdemlerini anlatmak ve yaşatmak için var gücümüzle çalışacağız.
Memleketimizin tüm insanlarının kalplerinde merhamet ve sevgi vardır. İyiliği, güzelliği yaşatmak, sevgi ve saygıyı hakim kılmak için çalışır. İslam’ın öngördüğü iyiliği, adaleti, hoşgörüyü, affediciliği Mevlana’dan, Yunus Emre’den, Hacı Bayram Veli’den almıştır. Anadolu irfanıyla yoğrulan bu milletin evlatlarına manen rehberlik yapabilmek en büyük bahtiyarlıktır.

Burdur tarihi camileri, medreseleri, kütüphaneleri ve türbeleriyle kendi medeniyet dünyasında önemli dinamiklere sahiptir. Ezan sesleriyle büyüyen bu coğrafyanın çocukları bu topraklarda iyilikten başka bir şey vermemiştir. İyi insanların yurdunda kardeşlik ve sevgiyi çoğaltmak için tüm görevlilerimizle birlikte çalışacağız. Şehitlerimizin uğrunda can verdiği değerleri yeşertmeye, birlik ve beraberliğimizi güçlendirmeye gayret edeceğiz.

Burdur’da devraldığımız din hizmetleri nöbetini üst seviyelere çıkarabilmek için hep birlikte Sivil Toplum Kuruluşlarımızla, İlahiyat Fakültemizle ve kıymetli Burdur halkımızın desteğiyle birlikte çalışacağız. Burdur’da duasını alacağımız büyüklerimiz, gönül dünyalarına dokunacağımız gençlerimiz, kapılarını çalacağımız gariplerimiz, aşındıracağımız uzun yolumuz ve birlikte yol yürüyeceğimiz Burdur’lu kardeşlerimiz var. İnşallah bu amaçlarımızı gerçekleştirmek için ekip arkadaşlarımızla birlikte gayret sarfedeceğiz.

Tüm Burdur halkına saygı ve hürmetlerimi sunuyorum. Rabbim bu yolda bizi mahçup etmesin. Hayırlı hizmetlere vesile eylesin"

Editör: Furkan Alperen Demir