Sinop'ta İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından il genelindeki eğitim kurumlarında 6 bin 799 öğrenciye ücretsiz yemek hizmeti verildiği belirtildi. Bu rakam Sinop ilindeki toplam öğrenci sayısının yüzde 20'sine tekabül ediyor.

Konu ile ilgili bilgi veren Sinop İl Milli Eğitim Müdürü Ercan Yıldız, Millî Eğitim Bakanlığı'nın, öğrencilerin eğitime erişimini artırmak ve dezavantajları ortadan kaldırmak için ürettiği sosyal politikalarla, gönüllere dokunduğunu söyledi. 

Bakanlığın öğrencileri her anlamda desteklemeye devam ettiğini belirten Yıldız, şartlı eğitim yardımından, öğrenci burslarına, taşımalı eğitimden, ücretsiz yemek imkânına, ücretsiz ders kitaplarından, yardımcı kaynak kitaplara kadar çok sayıda projenin, kararlı bir şekilde uygulanmaya devam edildiğini dile getirdi. 

HEDEF SAYIYI DAHA DA ARTTIRMAK
Yıldız, "Bu projelerden biri bakanlığımız ülkemizde toplam 1.8 milyon öğrenciye ücretsiz yemek hizmeti sunmakta. Bakanlığımızın 2023 yılı için ortay koyduğu hedef; bu sayıyı 2.5 milyona çıkarmaktır. Sinop Valiliği Milli Eğitim Müdürlüğü olarak, Bakanlığımızın sağladığı imkanlar doğrultusunda, ilimiz genelinde öğrenci sayımızın yaklaşık yüzde 20’sine ücretsiz yemek yiyebilme hizmeti vermekteyiz. Bu kapsamda taşımalı eğitim ile eğitime erişen 4803 öğrencimiz ve Özel Eğitim Kurumlarımızda eğitim alan 319 öğrencimize ücretsiz öğle yemeği desteği sağlanmaktayız.

Bunun yanında Yatılı Bölge Ortaokullarımız ile Pansiyonlu Ortaöğretim Kurumlarımızda barınma hizmetinden faydalanan 1469 öğrencimize biri ara öğün olmak üzere dört  öğün, ücretsiz yemek hizmeti verilmekteyiz. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığından destek alan ailelerin, okul öncesi eğitim kurumlarımızda eğitimine devam eden çocukları için beslenme desteği sağlanan 208 öğrenci ile birlikte hesaplandığında ilimiz okullarında toplam 6799 öğrencimizi ücretsiz yemek hizmetinden faydalandırılmaktayız.

YEMEKLER AZAMİ ÖZENLE HAZIRLANIYOR
Umut ışıklarımız çocuklarımıza tüm bu hizmetler verilirken, görevli arkadaşlarımız tarafından, yemeklerin hazırlanması, sunulması, lezzeti, besin değerleri ile besin değerinin korunması ve sağlığa uygunluğu konularında azami seviyede özen  gösterilmektedir. Ruh ve zihin sağlığı kadar beden sağlığının da çocuklarımızın gelişimleri için öneminin farkında bir şuurla, şartların her geçen gün daha iyiye tekamülü için bakanlığımızın önümüze koyduğu hedeflere her gün emin adımlarla ilerleyeceğiz" İfadelerini kullandı.

Editör: Vitrin Haber