Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi Atatürk Kongre ve Kültür Merkezinde düzenlenen programa Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şakir Taşdemir, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Rıza Bayrak ve Teknoloji Transfer Ofisi Koordinatörümüz Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Samet Erdem, Proje ve Veri Yönetim Ofisi Koordinatör Yardımcısı Öğr. Gör. Fatma Rabia Akçatemiz, öğretim elemanlarından Dr. öğretim üyesi Hakan Us, Dr. Fatih Bulut ve SNÜ Teknoloji Öğrenci Topluluğu öğrencileri katıldı.

Brezilyalı Katia Sinop'ta mola verdi Brezilyalı Katia Sinop'ta mola verdi

45 paydaş üniversitenin desteğiyle düzenlenen sempozyumda temel bilimlerden mühendisliğe, sağlık bilimlerinden sosyal bilimlere kadar tüm alanlardaki teknolojik yeniliklerin dünya çapında sunulmasını ve ticarileşme süreçlerinin kolaylaştırılması hedefleniyor. Üç gün sürecek olan ve hibrit olarak gerçekleştirilen sempozyuma 6 farklı ülkeden 23’ü yabancı bilim insanı olmak üzere toplamda 500 bilim insanı katılıyor.

Sempozyum kapsamında Sinop Üniversitesi’nin Lisansüstü Eğitim Enstitüsü Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Anabilim Dalından 6 yüksek lisans öğrencisi de hazırladıkları akademik çalışmaları sundu. Sempozyumun ardından öğrencilerimiz Samsun Teknoparkı ziyaret ederek, Ar-Ge çalışmaları hakkında bilgi aldı ve firma temsilcileriyle tanışma imkânı buldu.

Kaynak: Haber Merkezi