Litvanya devlet başkanlığı seçimleri ikinci tura kaldı Litvanya devlet başkanlığı seçimleri ikinci tura kaldı

Termal etiketler üzerlerinde ilave koruyucu tabaka bulunmayan kolay bir kullanıma sahip olan etiket türleridir. Kısa ve orta süreli kullanımlar açısından ideal olan bu ürünler barkod etiketi olarak da bilinir. Uygulama alanına göre çok sayıda alternatif formda ve özellikte üretilen termal etiketlerin bir yazıcı cihaz tarafından baskılaması yapılır.

 Baskılama esnasında ribon ihtiyacı duyulmaması termal etiketlerin kullanımını yaygınlaştıran unsurlardan birisidir. Kağıt bazlı olarak üretimi gerçekleştirilen termal rulo etiketler gıda, sağlık, market, otomotiv ve lojistik gibi sektörlerde sıklıkla kullanılmaktadır. Kullanıcı ihtiyaçları ve tercihleri çerçevesinde etiket türü ve modeli temin edilmektedir.

 Renkli Barkod Yazıcıları

 Çok sayıda ve farklı tasarımda etiketi, oldukça düşük bir maliyete katlanarak kurum içerisinde basmak amacıyla üretilmiş cihazlar renkli barkod yazıcılarıdır. Bu cihazlar kullanılarak zamandan, enerjiden, iş yükünden tasarruf edilir. Ayrıca kaliteli ve fonksiyonel çıktılar alınarak profesyonel bir kullanım sağlanmış olur.

 Bu şekilde ürünler ve hizmet süreçleri görsel ve işlevsel açıdan farklılık yaratarak çeşitlendirilip sınıflandırılır. Renkli barkod yazıcı aracılığıyla basılan etiketler için kutu, kişiye özel ürün, ambalaj, zarf ve beyaz eşyalar örnek kullanım alanlarıdır. Özellikle kişilerin önem verdiği gün ve organizasyonlarda yapılan ambalajlar için renkli etiket tasarımları yaygındır.

 Renkli Barkod Yazıcı Kullanımı

 Termal etiketler kullanılarak renkli çıktı alabilmek için renkli barkod yazıcıları gereklidir. Baskılama işleminde rulo haldeki termal etiketler yazıcı cihaz içerisine yerleştirilir ve sonrasında cihaz bilgisayar ünitesine bağlanır. Baskılama için gerekli görsel tasarımlar veya yazım şablonları oluşturulduktan sonra cihaza komut göndererek işlem başlatılır.

 Sonrasında ise geriye sadece renkli barkod yazıcıdan alınacak çıktıların ilgili yüzeylere yapıştırılması kalır. Burada önemli olan barkod yazıcı için uygun ebatlardaki termal etiketlerin tercih edilmesidir. Ayrıca yazıcı için gerekli yazılımın bilgisayara yüklenmiş olması gerekir.

 Farklı Modellerde Renkli Barkod Yazıcılar

 Kişisel veya endüstriyel kullanımlar için alternatif modellerde renkli barkod yazıcısı bulmak mümkündür. Farklı çalışma koşullarının doğurduğu ihtiyaçları karşılamak amacıyla değişik özellikte ve kapasitede renkli barkod yazıcılar üretilmiştir.

 Epson, Primera, TSC, VİPcolor bu cihazlara örnek verilebilecek renkli yazıcılardır. Ayrıca bu markaların da birçok farklı modelini bulmak mümkündür. Kullanılacak etiket rulolarının genişliği, cihazın baskı çözünürlüğü ve hızı ürün fiyatını etkileyen unsurlardır.

 Renkli Barkod Yazıcı Temini

 Piyasadan baskı malzemeleri satan mağazalardan ve online ticaret sitelerinden renkli barkod yazıcıları bulmak mümkündür. Ancak oldukça yüksek fiyat aralıklarına sahip bu ürünler için güvenilir ve kaliteli hizmet sunan kuruluşlarla irtibata geçmekte fayda olduğu unutulmamalıdır.

 Müşteri memnuniyetini önceleyen ve yıllardır sektörünün önde gelen firmalarından biri olan panetiket.com en kaliteli renkli barkod yazıcıları bulabileceğiniz bir adrestir. Ayrıca site üzerinden baskılama sürecinde kullanabileceğiniz türüne ve barkod yazıcı modeline göre termal etiketler, kartuşlar, ribonlar, termal barkod yazıcıları, etiket programları ve atık kutuları temin edilebilir.

Advertorial

Editör: Özge Newstanıtım