Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete intikalinin 87. yılında Sinop’ta saygı, sevgi ve özlemle anıldı. Gün boyu süren anma programları, akşam saatlerinde düzenlenen “O'nun Sevdiği Şarkılar” konseriyle sona erdi.
Sinop Belediyesi Konservatuvarı tarafından Sinop Sabahattin Ali Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen konserde, Atatürk’ün dinlemekten keyif aldığı Türk Sanat Müziği ve halk müziği eserleri seslendirildi. Şef Nuri Karagülle yönetimindeki koro ve saz ekibi, izleyicilere duygusal anlar yaşattı.
Konserde koro ekibinde Abdullah Tahta, Bahri Özalp, Levent Açıkel, Funda Akdeniz, Orkan Özmen, Selçuk Eren, Şenay Altuncu ve Zerrin Köse yer aldı. Saz ekibinde ise kanunda Şef Nuri Karagülle, ud’da Cande Demirkol ve Selçuk Eren, kemanda Buse Koca ve Ömer Karabulut, klarnette Abdullah Karabulut, kaval ve ney’de Özgür Çavdar, bağlamada Görsev Yavuz, bateride Orhan Yunus Altay ve bass gitarda Cemil Avcı görev aldı.
Etkinliğe Sinop Belediye Başkanı Metin Gürbüz ve eşi Özlem Gürbüz’ün yanı sıra Belediye Başkan Yardımcıları Aysun Özsönmez, Hikmet Karaduman ve Arda Bozkurt ile Cumhuriyet Halk Partisi Sinop İl Başkanı Aykut Cem Yalçınkaya da katıldı.






