Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Dikmen ilçe başkanlığında adaylık açıklamasını yapan Ramzi Ay, Dikmen ilçesini şaha kaldıracak projeler hazırladıklarını söyledi. Belediye Başkanı olması halinde ilk olarak için büyük eksikliği olan kent konseyini kurma sözü veren Remzi Ay, kadınların yönetimde söz sahibi olmaları adına Belediye Meclis Üyelerinin yarısının kadınlardan oluşacağını dile getirdi.

Remzi Ay konuşmasını şöyle sürdürdü; 
"Değerli hemşerilerim;
Belediyecilik proje işidir, İlçemize faydalı, insanımıza faydalı projeler üretip, Bunu hayata geçirmektir, Tüm gayemiz insan odaklı, ilçemize ve hemşerilerimize katma değer katan projeler üretmek ve hayata geçirmek odaklı olacaktır.
Hiçbir zaman ben değil, biz odaklı olacağız. Ben başardım, Ben yaptım demeyeceğiz, Hep birlikte başardık diyeceğiz. Eğer partim bana belediye başkan adaylığı görevini verirse, Dikmen halkının teveccühü, Rabbiminde nasibiyle belediye başkanı olursam ilk yapacağım icraat Kent Konseyini kurmak ve Dikmenin sorunlarını Dikmenlilerle birlikte tespit edip, çözümlerini yine birlikte ortak akılı oluşturarak bulacağız. Ben değil, biz olacağız. 
Dikmeni halkçı belediyecilikle yönetip, gerçek sosyal demokrat belediyecilikle Dikmen'i tanıştırıp, kazananın hep Dikmen ve Dikmenlinin olacağı bir yönetim sergileyeceğiz.
Değerli hemşerilerim, Bizim Mustafa Kemal Atatürk'e sözümüz var, Bizim Cumhuriyet Halk Partisine borcumuz var, Bizim geleceğimizin teminatı gençlere, evlatlarımıza  karşı sorumluluğumuz var, 
Ne Demiş Nazım Hikmet,
Dört Nala Gelip Uzak Asyadan - Akdenize Bir Kısrak Başı Gibi Uzanan Bu Memleket Bizim, Bilekler Kan İçinde - Ayaklar Çıplak - Kimine Cennet, Kimine Cehennem Olan Bu Memleket Bizim. Yaşamak Bir Ağaç Gibi Tek ve Hür - Ve Bir Orman Gibi Kardeşcesine Bu Memleket Bu Dikmen Bizim.   

Kıymetli Hemşerilerim; 
Dünya nüfusunun yarısının kadın olduğu gerçeği göz önüne alındığında, yönetimde enaz erkekler kadar kadınlarımızında söz sahibi olması gerektiği göz ardı edilmemelidir. Bakıldığında Dikmen'de malesef kadınlarımız hep göz ardı edilmiş, ev işleri ve tarla işleri ile hırpalanmış, tabiri caizse hep itelenmiş,
Bizim yönetimimizde Dikmen'de bayanlarımız adına bir devrim yapacak, Belediye meclis üyelerimizin yarısını bayanlardan oluşturacak, Bayanlarımızın sorunlarının yönetime iletilmesi, bayanlarımızın belediyede temsil edilmesi anlamında bir ilki gerçekleştireceğiz. Bunun sözünüde burada sayın il Başkanımın, sayın İlçe Başkanlarımın ve sizlerinde huzurunda veriyorum. 
Artık Dikmen'de kadınlarımızda söz sahibi olacak.

Değerli Hemşerilerim;
Dikmen'in Eksiği Çok, Dikmen'de Yapılacak İş Çok, Tüm Eksikleri Ekibimizle Birlikte Tespit Ettik, Çözümlerini Ürettik, Hizmet Almak Noktasında Sinop'un En Geri Kalmış İlçesi Olan Dikmen'i Şaha Kaldırmak İçin Projelerimizi Ürettik, Lakin Şuan Sadece Aday Adayıyım Haliyle Adaylığımız Kesinleşmeden Projelerimizi Anlatmak, gereksiz ve Yersiz Olur Kanısındayım. Sadece Yönetimsel Olarak Hayata Geçireceğimiz Birkaç Hedefimizi Açıkladım. Ama Şunu Söylemeliyimki Bizler Dikmenin Evlatları Olarak Çok Çalışacağız, Çok Koşacağız,    Gece Gündüz Demeden Memleketimiz İçin Mücadele Edeceğiz, Elbette Bu Süreçte Yorulacağız Ama Yılmayacağız, Pes Etmeyeceğiz, İçimizdeki Memleket Sevgisiyle, Hizmet Aşkıyla, Dikmen İçin Terimizin Son Damlasına Kadar Mücadele Edeceğiz. Dikmen Dernekler Federasyonu Genel Başkanlığı Dönemimde de  Dediğim Gibi Çünkü BİZİM SEVDAMIZ DİKMEN...  

Kıymetli Hemşerilerim;
Sayın il başkanımızın bir hedefi var, Sinop'da Enaz 5 İlçeyi Cumhuriyet Halk Partisine Kazandırıp, Sosyal Demokrat Belediyecilikle Tanıştırma Gayreti İçerisinde Olduğunu İyi Biliyorum, Eğer Partimin Belediye Başkan Adaylığı Görevi Bana Tevdi Edilirse, Sizlerin Huzurunda Kendisine Söz Veriyorum, Dikmen'i Cumhuriyet Halk Partisine Kazandırmak İçin Terimin Son Damlasına Kadar Çalışacağım, Ve İnanıyorumki Hep Birlikte Bunu Başaracağız.

Sözlerimi Bitirmeden Önce, Bugün Beni Burada Yalnız Bırakmayan, Başta Sn. İl Başkanıma, İl Yöneticilerimize, Sinop Merkez İlçe Başkanıma ve Tüm İlçe Başkanlarıma, İstanbul'dan Gelen Değerli Yol Arkadaşlarım Dernek Başkanı Arkadaşlarıma, Kıymetli Dikmenli Hemşerilerime, Partimizin Değerli Üyelerine Hepinize Çok Teşekkür Ediyorum. Bizler Hep Birlikte Güçlüyüz.

Vee Şunuda Belirtmeden Edemeyeceğim, Çok iyi Biliyorum ki, Türkiye'nin Heryerinde Benim İçin Dua Eden İnsanlar Var, Yüreği Güzel İnsanların Dua'larında Olmak Çok Güzel. Hepsine Çok Teşekkür Ediyorum. İyiki Varlar"

Başkan Çakıcı'nın mutlu günü Başkan Çakıcı'nın mutlu günü

Editör: Serhat Özşahin