Bedensel veya zihinsel olarak zorluklar yaşayan ve hayata tutunma çabasında olan engelli bireylerin toplumumuzun önemli bir kesimini oluşturduğunu belirten Vali Köksal Şakalar, hayatın doğal akışı içerisinde ya doğuştan ya da daha sonra meydana gelen kazalardan dolayı engelli duruma gelen vatandaşların da en az sağlıklı olanlar kadar sosyal yaşam olanaklarından yararlanma hakkına sahip olduğunu söyledi. 

Engelli bireylerin sosyal hayata adapte olabilmeleri için Devlet ve Millet olarak hep birlikte çalışılması gerektiğinin altını çizen Vali Şakalar, Engelliler Haftası dolayısıyla yayımladığı mesajında şu ifadelere yer verdi; “Her birey, yaşamın getirdiği olumsuz hadiseler nedeniyle her an böyle bir riskle karşı karşıyadır. Oysa engelli olan insanlara yaşamı kolaylaştırmak adına, bizim önümüzde herhangi bir engel yoktur. Yaşantımızda, engelli olanlar ile olmayanlar arasındaki mesafeyi ortadan kaldıracak, toplumsal dayanışmaya katkıda bulunacak tüm çalışmalara her zaman destek olmalı, bu yönde engelli kardeşlerimizi ötekileştiren, toplumun dışına iten ilkel anlayışı reddederek, engelli vatandaşlarımızın toplumla bütünleşmesi için Devlet ve Millet olarak hep birlikte elimizden gelen gayreti göstermeliyiz.
Toplum içerisinde önemli bir nüfusu oluşturan engelli vatandaşlarımızın çalışma hayatı, eğitim, sağlık ve sosyal haklardan yeterince yararlanmaları devletimizin en önemli hedeflerindendir. Devletimiz bu kapsamda sosyal devlet olmanın bir gereği olarak eğitim, sağlık, istihdam haklarına ait hizmetleri engelli vatandaşlarımıza sunmaktadır.

Engelli vatandaşlarımızın sosyal yaşama aktif olarak katılma konusundaki sıkıntılarını ortadan kaldırmaya ve tüm vatandaşlarımıza sunulan kamusal hizmetlerden sorunsuz bir şekilde yararlanabilmelerine yönelik çalışmalarımız artarak devam etmektedir.
Bu duygu ve düşüncelerle engelli vatandaşlarımızın karşılaştıkları sorunların çözümünde ve duyarlılığın artırılmasında katkısı olan resmi kurum ve kuruluşlarımıza, sivil toplum kuruluşlarımıza ve katkısı olan duyarlı tüm hemşehrilerimize teşekkür ediyor, engelli vatandaşlarımıza aileleriyle birlikte mutlu ve huzurlu bir hayat diliyorum.”

Editör: Vitrin Haber