Vali Özarslan, mesajında şu ifadelere yer verdi;

“Tarih boyunca esaret zinciri vurulamamış milletimizin küllerinden yeniden doğuşunun simgesi olan Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin 104. kuruluş yıl dönümünü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı milletçe büyük bir sevinç ve coşkuyla kutlamaktayız.

Vatan topraklarının işgal edildiği bir dönemde "Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir" şiarıyla 23 Nisan 1920 günü açılan Türkiye Büyük Millet Meclisi, istiklal ve istikbal mücadelemizin öncüsü, Cumhuriyetimizin kuruluşuna uzanan yolda özgürlük meşalesi olmuştur.

Sinop'ta zirai don uyarısı Sinop'ta zirai don uyarısı

Ülkemizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk "Küçük hanımlar, küçük beyler! Sizler hepiniz geleceğin bir gülü, yıldızı ve istikbal ışığısınız. Memleketi asıl ışığa boğacak olan sizsiniz" diyerek, milletimizin istiklal ve istikbali için bir dönüm noktası olan Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin kuruluşunu Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı olarak ilan etmiştir.

Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılında, daha büyük, daha güçlü, daha müreffeh bir Türkiye'yi inşa etmek, istikbalimiz ve umudumuz olan çoçuklarımıza daha iyi bir gelecek bırakmak için tüm gücümüzle çalışmayı sürdüreceğiz

Bu duygu ve düşüncelerle, İstiklal Harbimizin Başkomutanı, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin ilk başkanı, Cumhuriyetimizin banisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, bizlere bu vatanı armağan eden tüm şehit ve gazilerimizi bir kez daha rahmetle ve minnetle yâd ediyor, çocuklarımızın ve tüm dünya çocuklarının 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı en içten duygularımla kutluyorum.”

Kaynak: BÜLTEN