Türk Milletinin tarih sahnesinde yeniden varoluşunun sembolü olan ve milletimizin tarihteki en büyük başarılarından biri olan Cumhuriyetimizin 96. yıldönümünü kutlamanın sevincini ve coşkusunu yaşıyoruz diyen Vali Köksal Şakalar mesajında şu ifadelere yer verdi;

Genciyle, yaşlısıyla, kadınıyla, erkeğiyle, tek vücut, tek yürek olan Türk milleti tüm imkansızlıklara rağmen destansı bir mücadele ile vatan topraklarını düşmanlardan temizlemiş ve özgürlüğüne kavuşmuştur. Verilen bu büyük mücadelenin ardından Türk milletinin karakteri ve geleneklerine en uygun yönetim biçimi olan Cumhuriyet yeni Türk devletinin yönetim biçimi olarak ilan edilmiştir.

Tam bağımsızlık ve milli egemenliğe dayanan Cumhuriyet rejimi demokrasinin, özgürlüklerin ve eşitliğin teminatıdır. Cumhuriyet rejiminde halktan daha büyük bir güç yoktur. Cumhuriyet ulu önderimiz Mustafa Kemal Atatürk tarafından bizlere bırakılan en kıymetli ve en büyük mirastır.

Cumhuriyetimizin değerleri, aradan geçen 96 yılda necip milletimiz tarafından geri dönülmez bir şekilde sahiplenilmiştir. Türkiye Cumhuriyeti, artık her alanda dev atılımlar gerçekleştirmiş bir dünya devletidir. Ülkemiz, ülkelerarası amansız bir rekabetin yaşandığı günümüzde ilerleyen demokrasisi, gelişen ekonomisi, güçlü ordusu, teknolojik alandaki önemli başarıları ile  uluslararası alanda giderek daha saygın bir konum kazanmıştır.

Gönülleri kaynaştıran büyük bir adalet ve barış medeniyetinin mirasçıları olan bizler, kardeşçe birbirimizi kucaklayarak, birbirimize sımsıkı kenetlenerek aydınlık yarınlarımızı hep birlikte kuracağız.  Birliğimizi geçmişte olduğu gibi bugün de, gelecekte de hep muhafaza edeceğiz. Birlik ve bütünlüğümüze, demokrasimize, barışımıza, kardeşliğimize sahip çıkmaya, Cumhuriyetimizin temel değerlerini her türlü tartışmanın üzerinde tutmaya devam edeceğiz.

Bu duygularla, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere geçmişten günümüze vatanımız ve milletimiz uğruna canlarını seve seve feda eden aziz şehitlerimizi rahmetle, kahraman gazilerimizi minnet ve şükranla yad ediyor, tüm Sinoplu hemşerilerimin
Cumhuriyet Bayramı’nı en içten duygularımla kutluyorum.
 

Editör: Vitrin Haber