Diyanet-Sen Sinop Şubesi, Sinop Önder, Sinop Din Görevlileri Derneği ve Sinop Kur’an Kursları Derneği yaptıkları ortak basın açıklamasında Sinop’ta bir gazetecinin din görevlilerine, Kuran kursu hocalarına ve Kur'an kursu öğrencilerine yönelik ağır itham ve sözlerine tepki gösterdi.

Diyanet Sen Sinop Şube Başkan Yardımcısı Şahin Köstek, Önder İmam-Hatipliler Derneği Sinop İl Başkanı İsmail Aksoy, Sinop Kur’an Kursları Derneği Başkanı Hakkı Bafralı ve Sinop Din Görevlileri Derneği Başkanı Yakup Aracı tarafından yapılan açıklamada; “Siyasi çekişmelere güzel dinimizi ve din görevlilerimizi, Kur’an kursu öğretici ve öğrencilerimizi alet etmek hiç kimsenin haddi değildir. Siyaseti siyasi kavramlarla yapın. Din görevlilerini, dini siyasi çekişmelerinize alet etmeyin” denildi. 

Yapılan ortak basın açıklamasında son zamanlarda basın yayın yoluyla ve sosyal medya üzerinden İslam'a, din görevlilerine, Kur’an kursu öğreticilerine ve Kur’an kursu öğrencilerine yönelik iftira ve hakaret içerikli paylaşımların din görevlilerini, Kur’an kursu öğretici ve öğrencilerini derinden üzdüğü belirtildi. Açıklamada, “Basın özgürlüğü, ifade özgürlüğü bahane edilerek kimse din görevlilerimize ve dini değerlerimize hakaret edemez. Siyasi taleplerinizi siyasi kavramlarla yapın.   Güzel dinimize ve din görevlilerimize iftira etmek, karalamak kimseyi yüceltmez” ifadelerine yer verildi.  
   
Açıklamada şu ifadelere yer verildi; “Sözde siyasi bir yazı yazıyorsun, Sinoplu'nun nasıl bir vekil istediğini tasvir ediyorsun. Siyasileri eleştiriyorsun. Bu ülke de basın özgürlüğü var, ifade özgürlüğü var. Ama kusura bakma kimsenin güzel dinimize din görevlilerine hakaret etme, iftira etme hakkı yoktur. Mesnetsiz bir şekilde bütün imamları Kur’an kursu hocalarını ve Kur’an kursu öğrencilerini töhmet altında bırakan bu sözlerinizden dolayı Diyanet-Sen Sinop Şübesi, Sinop Önder İmam Hatipliler Derneği, Sinop Kur’an Kursları Derneği ve Sinop Din Görevlileri Derneği olarak kimse sesiz kalmamızı beklemesin. Gerekli hukuku süreci başlatarak söz konusu kişi hakkında din görevlilerine ve dini değerlere hakaret ve iftiradan dolayı suç duyurusunda bulunduk. Kimse din görevlilerimizi ve Kur'an kurslarımızı sahipsiz sanmasın. Bu iftira ve hakaretleri edenler hukuk önünde bunun hesabını verecek ve biz STK lar  olarak sonuna kadar konunun takipçisi olacağız”  

STK temsilcileri tarafından yapılan açıklamada, seçim atmosferine giren ülkede din görevlilerinin ve Kur’an kurslarının siyasi çekişmelerin malzemesi yapılmasına son derece karşı olduklarını belirterek “İmam  önderdir, rehberdir,  görüş ve fikirleri ile hal ve hareketleri ile topluma öncülük edendir. Hal böyleyken dinimizin şiddetle yasakladığı fiilleri imamların ve Kur’an kursu öğreticilerinin yapıyormuşçasına iftira  ve dedikodularla görevlilerimizin ve öğrencilerimizin rencide edilmesine asla izin vermeyiz.   

Bu kurumlar siyaset üstü bir vazife ifa etmektedirler. Her kesimden her siyasi görüşten insanlarla muhataptırlar ve birleştirici bir özellikleri vardır. Siyasi eleştirilerde bile görevlilerimizi ve öğrencilerimizi hedef almak bir haksızlıktır, saygısızlıktır, vicdansızlıktır.

Din görevlisi aynı zamanda tüm insanlığa muhabbetle bakabilmektir. Önce insan, sonra Müslüman ve daha sonra din görevlisi olmaktır.  

İmamlık Peygamber mesleğidir. Onun yerine geçenler nasıl bir görev ifa ettiklerinin farkında olarak o makama geçmektedir. Durum böyleyken imamlarımızı küçük siyasi çekişmelerin malzemesi olarak görmek son derece yanlış ve sakıncalı bir durumdur. Gerek sosyal medya yolu ile gerekse basın yayın yolu ile imamlarımıza karşı yapılan bu iftira ve aşığlamalar,   görevlerini samimi ve vefakar bir şekilde  icra eden din görevlilerimizi son derece üzmüş ve kırmıştır. STK lar olarak konuyla ilgili yayını yapan gazete ve kişiler hakkında Sinop Cumhuriyet Savcılığımıza suç duyurusunda bulunduk. Konunun takipçisi olacağız ve gerekenin yapılacağına inanıyoruz" ifadelerine yer verildi. 
 

Editör: Vitrin Haber