Sinop Üniversitesi ile Boyabat Abdurrahman Güneş İlkokulu iş birliğinde gerçekleşen 23 Nisan Çocuk Bilim Şenliği, SNÜ Sosyal Sorumluluk Projeleri Koordinatörlüğünün desteğiyle hayata geçirildi.

Abdurrahman Güneş İlkokulu bahçesinde gerçekleştirilen şenliğin açılış konuşmasını yapan Abdurrahman Güneş İlkokulu Müdürü Ümit Kurnaz şunları ifade etti; “23 Nisan Çocuk Bilim Şenliği projesi ile çocuklarımızın bilgi, beceri ve düşünme kapasitelerini artırarak, problem çözme becerilerini geliştirmek, bilimsel gerçeklikler ışığında hayatla ilgili daha anlaşılır, etkili ve kalıcı çözümler sağlamalarına dair bakış açısı kazandırmak amaçladık.”

Ümit Kurnaz’ın ardından etkinlikteki katılımcılara hitaben konuşan konuşan SNÜ Çocuk Eğitimi Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Doç. Dr. Nurhan Öztürk, “Çok güzel bir tablo var. Pırıl pırıl çocuklar ve bu eğitimde gönüllü olan, bilim iletişimini, bilimi yansıtacak öğretmen adaylarımız ve üniversite öğrencilerimiz var. Umarım faydalı, bilimde merak edilen tüm sorulara cevap olabilecek eğlenceli bir etkinlik olur. Bilimle ilgili merak ettiğiniz, kafanıza takılan her soruyu sorun. Katılımlarınız ve bize olan destekleriniz için teşekkür ederim” ifadelerini kullandı.

Büyük yazar Tarık Buğra Sinop’ta anıldı Büyük yazar Tarık Buğra Sinop’ta anıldı

Konuşmaların ardından etkinlikte emeği geçen Abdurrahman Güneş İlkokulu öğretmenlerine Kaymakamı Enver Yılmaz, Belediye Başkanı Hasan Kara, Boyabat İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nazım Kartal, Boyabat Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Abdullah Eravcı ve Çocuk Üniversitesi Müdürü Doç. Dr. Nurhan Öztürk tarafından teşekkür belgeleri takdim edildi.

Çocuk Eğitimi Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdür Yardımcıları Doç. Dr. Esra Bozkurt Altan ve Doç. Dr. Sema Tan ile Fen Bilimleri Alan Koordinatörü Öğr. Gör. İrem Üçüncüoğlu’nun da katıldığı şenlikte SNÜ Eğitim Fakültesi ve Turizm Fakültesi öğrencileri tarafından 39 farklı atölyede ilkokul öğrencilerine bilim, matematik, sanat, teknolojiye yönelik çeşitli etkinlikler gerçekleştirildi.

Muhabir: Ümit Can Gökçen