Gerze Belediye Başkanı Cevat Şensoy tarafından başlatılan Vefa Ağacı Projesi kapsamında ölen her vatandaş için çelenk göndermek yerine bir ıhlamur fidanı dikiliyor. Cenaze namazı öncesi belediye görevlileri tarafından ölen kişi adına çelenk yerine bir ıhlamur fidanı camiye getiriliyor. Fidan üzerindeki etikette vefat eden kişinin ismi, Gerze Belediyesi ve başkan Şensoy'un taziye mesajı yer alıyor. Defin ardından uygun görülen alanda ıhlamur fidanının dikimi yapılıyor. İlk fidanın 19 Aralık 2019 tarihinde toprakla buluştuğu günden şu ana kadar dikilen fidan sayısı ise 424'ü buldu. İlk fidanlar çoktan büyürken, yeni fidanlarla birlikte neredeyse ilçeye bir ıhlamur ormanı kazandırıldı.

ÇELENK YERİNE FİDAN GÖNDERİYORUZ
Cenazelere gönderilen çelenklerin israf olduğundan hareketle, bunun yerine doğaya ve çevreye katkı sağlamak için böyle bir proje başlattıklarını dile getiren Başkan Cevat Şensoy, uygulamanın ilçe halkını da mutlu ettiğini söyledi. 

Cevat Şensoy, "Bir Hadis-i Şerif’te 'Kıyametin kopacağını bilseniz elinizdeki fidanı dikiniz' deniliyor. Bu vesileyle de ilçemizde vefat ederek fani alemden baki aleme uğurladığımız vatandaşlarımızın arkasından geleceğe nefes olacak ve onlar yeşerdikçe birçok canlıya can olacak Vefa Ağacı Projesini hayata geçirdik. Şu ana kadar 424 ıhlamur fidanını toprakla buluşturduk. Ölmüşlerimiz adına dikilen her bir fidanın ayrı bir anlamı ve hatırası var. Allah ölmüşlerimize rahmet eylesin" diye konuştu.


 

Editör: Vitrin Haber