Gerze Devlet Hastanesi’ne Dr. Sena Sakin’in adı verilmesi vesilesiyle gerçekleştirilen törene; Sinop Valisi Mustafa Özarslan, Gerze Kaymakamı Yıldız Büyüker, İl Emniyet Müdürü Sibel Kılıçoğlu, İl Jandarma Komutanı J. Kd. Alb. Hakan Başaklıgil, Gerze İlçe Emniyet Müdürü Burak Hayrettin Doğansoy, Gerze İlçe Jandarma Komutanı J. Ütğm. Ahmet Göl, Gerze Belediye Başkan Vekili Sündüs Yuvacı, belediye başkan yardımcıları, siyasi parti temsilcileri, il genel ve belediye meclis üyeleri, Sinop İl Müftüsü Paşa Pektaş, Gerze İlçe Müftüsü Mustafa Aktaş, hastane başhekimi Dr. Abdulkerim Köroğlu, İl Sağlık Müdür Yardımcısı Ali Kuzu ile şehit doktorların aileleri katıldı.
Vali Özarslan: “Bu millet acılarda da birlik olmayı bilir”
Anma töreninde konuşan Sinop Valisi Mustafa Özarslan, kazanın derin bir acı yaşattığını belirterek şunları söyledi: “11 Haziran 2024’te meydana gelen elim kazada iki doktorumuz ve bir sağlık çalışanımızı kaybettik. Bu kayıp, aileleri başta olmak üzere meslektaşlarımızı, Sinop halkını ve tüm Türkiye’yi derinden üzdü. Milletimizin sevinçlerde olduğu gibi acılarda da birlik olduğunu bir kez daha gördük.
Sena doktorumuzun isminin görev yaptığı hastaneye verilmesi, milletimizin gönlünden gelen bir arzudur. Bu karar, toplumumuzun şehitlerine verdiği değerin bir yansımasıdır. Sağlık Bakanımız Kemal Memişoğlu’na teşekkür ediyorum.
Biz şehitlerimizin ölmediğine, cennete doğduğuna inanıyoruz. Rabbim geride kalan anne ve babalara, yakınlarına ve sevenlerine sabır versin. Bu kazaları unutmayacağız.”
Dua ile Anıldılar
Vali Özarslan’ın konuşmasının ardından Sinop İl Müftüsü Paşa Pektaş tarafından dua okundu. Programda Dr. Sena Sakin ve Dr. Mehmet Turan Yazlak rahmetle anıldı.