Edinilen bilgiye göre Boyabat Yüzme Havuzu, 03 Eylül 2025 Çarşamba günü itibarıyla kapılarını ziyaretçilere kapatacak. Havuz, 8 Eylül 2025, Pazartesi günü yeniden faaliyete geçirilecek.
İlçe halkının özellikle yaz aylarında yoğun ilgi gösterdiği tesisin kapatılması, düzenli olarak yüzme sporuyla ilgilenen sporcuları ve kurslara katılan çocukları olumsuz etkiledi.
İlçe sporuna önemli katkılar sağlayan tesisin ne zaman açılacağı konusunda net bir tarih verilmezken, ilçe halkı ilgili kurumlardan çözüm talep etti.
Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğünden açıklama geldi
Boyabat Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Faruk Erdem, konuyla ilgili olarak yayımladığı açıklamada şu ifadelere yer verdi;
"Kamuoyunun ve değerli halkımızın bildiği üzere Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğümüze bağlı Yarı Olimpik Havuz 12 Mayıs 2025 tarihinden beri sorunsuz şekilde çocuklarımıza, gençlerimize, sporcularımıza ve halkımıza hizmet vermektedir. Boyabat Belediye Başkanlığının 01.09.2025 tarihli yazılı talebiyle ilçemizde yaşanan temiz içme suyu sıkıntısı giderilene kadar havuzumuzda eğitimlere ve hizmete kısa bir ara verilmiştir. Pazartesi günü itibariyle tesisimizi tekrar açmayı planlıyoruz. Bu geçici ara verme kurumumuz kaynaklı değildir.
Kamuoyuna, halkımıza ve sporcularımıza önemle duyurulur."