Sinop kültür merkezinde düzenlenen sergide Sinop’ta yayın yapan basın mensupları ve Anadolu ajansı muhabirlerinin objektifinden 15 Temmuz gecesine ait fotoğraflar yer aldı.

Saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasıyla başlayan programın açılış konuşmasını yapan Sinop 15 Eylül Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cengiz Demirel, bu sergi ile 15 Temmuz’u gelecek nesillere aktarmayı amaçladıklarını söyledi. Demirel; “15 Temmuz 2016 tarihinde ülkemizde meydana gelen menfur kalkışmadan sonra, Türkiye’de o günü unutmayalım ve unutturmayalım mantığıyla, ülkemizdeki ilk fotoğraf sergisini Sinop 15 Eylül Gazeteciler Cemiyeti açmıştır. Bu vahşet dolu günün yaşattıklarını gelecek nesillere aktarmayı amaçladık. Birçoğunuzun bildiği gibi cemiyetimiz, 10 Ocak çalışan gazeteciler gününde çeşitli etkinlikler yapar ama bu etkinliklerin hiçbiri basına yönelik değildir. Organizasyonlarımızda hep toplumsal bir olayı gündeme getiririz. Yine bu menfur saldırıdan 6 ay sonra Türkiye’deki ilk fotoğraf sergisini 10 Ocak günü açmıştık. Burada rektörlüğümüzün çok büyük desteğini gördük. ardından bu fotoğraf sergisini rektörlüğümüze teslim etmeyi uygun gördük. üniversitenin koridorlarında yıllar boyu buraya gelecek öğrencilerimize, bir vahşetin, demokrasi düşmanlarının nelere kalkışabileceklerini görmeleri adına rektörlüğümüze teslim ettik. Nitekim rektörlüğümüz de bugüne kadar bunun gereğini yaptı” dedi. 

15 TEMMUZ’DA ÜLKEMİZDEKİ DARBELER TARİHİ KAPANMIŞTIR
Türkiye’nin darbelerle dolu bir tarihe sahip olduğunu belirten 15 Eylül Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cengiz Demirel, 15 Temmuz gecesinde gösterilen birlik ve beraberliğin, ülkemizdeki darbe defterini kapattığını söyledi. Demirel; “Ülkemiz darbelerle dolu bir tarihe sahip. Bu darbelerle her seferinde onlarca yıl geriye gittik. Ama 15 Temmuz’da böyle olmadı. Halkımız sokağa döküldü. Bunun nedeni ülkemizdeki siyaset kurumu susmadı. Onunla birlikte basın kurumu da susmadı. Bu iki kurumun susmadığı yerde halk kesinlikle susmaz ve bunun ispatı tüm dünyaya Türkiye’den yapılmıştır. Bu girişimde biz kendimizi gördük ve darbeler tarihini bu vasıtayla kapattık” diye konuştu.

15 Eylül Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cengiz Demirel’in konuşmasının ardından, Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Dalgın ve AK Parti Sinop Milletvekili Dr. Nazım Maviş’te birer konuşma yaptı.
Yapılan konuşmaların ardından protokol üyeleri ve basın mensupları tarafından serginin açılış kurdelesi kesildi. Ardından katılımcılar sergide yer alan fotoğrafları inceledi. 

Anadolu Ajansının o kara geceye ait fotoğraflarının öne çıktığı sergide, 15 Temmuz akşamı Sinop'ta darbeye karşı sokağa dökülen vatansever yurttaşların yer aldığı ve Vitrinhaber çalışanlarının objektifine yansıyan fotoğraflar da yer aldı. 
Sergiye; Vali Köksal Şakalar, Ak Parti Sinop Milletvekili Dr. Nazım Maviş, Sinop Askerlik Şubesi Başkanı ve Garnizon Komutanı Personel Bnb. Cevdet Alper Batu, Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Dalgın, Vali Yardımcısı Mehmet Tanışır, İl Emniyet Müdürü Ercan Dağdeviren, İl Jandarma Komutanı J. Kd. Alb. Halil Altıntaş, İl Genel Meclisi Başkanı Yakup Üçüncüoğlu, AK Parti Sinop İl Başkanı Uğur Giresun, 15 Eylül Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cengiz Demirel, Kurum Müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Editör: Vitrin Haber