Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un Sinop ziyareti sırasında açıkladığı Sinop Kent Meydanı Projesi'nde en önemli eşiklerden biri daha geçildi. Sinop Kalesi’ne ait surların açığa çıkarılması ve Millet Kıraathanesinin de içerisinde yer aldığı 50 bin 83 metrekare alanı kapsıayan Sinop Kent Meydanı Projesinin ihalesi yapıldı. 

Konuyla ilgili açıklama yapan AK Parti Sinop İl Başkanı Uğur Giresun, "An itibariyle Meydan Projemizin İhalesi yapıldı. Çalışmalar en kısa sürede başlıyor. Cumhurbaşkanımızın o naif ifadesiyle; Karadeniz’in zümrüt diye sinesine taktığı, kültür ve medeniyet şehri Sinop'umuz, asırlık tarihiyle yeniden buluşuyor. İçimizde tarifsiz bir heyecan var. Dile kolay. Çocukluk yıllarımızda hayali kurulan bu eşsiz proje, şimdi gerçek oluyor. Ne kadar sevinsek az" dedi. 

İHALEYE 30 FİRMA KATILDI
İhaleye 30 firmanın teklif verdiği ve 10 gün sonra ihalenin hangi firmada kaldığının açıklanacağı öğrenildi. 

SİNOP KENT MEYDANI MİLLET BAHÇESİ
İhalesi yapılan Sinop Kent Meydanı Millet Bahçesi toplam 50 bin 83 metrekarelik alanı kapsayacak. Millet bahçesi projesi içerisinde, çocuk oyun alanları, gezinti yolları, müze meydanı, kent çarşı meydanı gibi sosyal donatılar yer alacak. Proje içerinde ayrıca 99 ağaç, 18 bin çalı ve 9 bin metrekarelik yeşil alan olacak.

Editör: Vitrin Haber