Sinop Valisi Erol Karaömeroğlu, Sinop 15 Eylül Gazeteciler Cemiyeti'ni Aşıklar Caddesindeki yeni yerinde ziyaret etti.  

Cemiyet girişinde 15 Eylül Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cengiz Demirel, yönetim kurulu ve cemiyet üyeleri tarafından karşılanan Vali Karaömeroğlu, Sinoplu basın mensupları ile uzun süre sohbet etti. 

YIKIMLAR MART AYINDA BAŞLIYOR
Burada Sinop adına önemli açıklamalarda bulunan Vali Erol Karaömeroğlu, Sinop'ta hayata geçirilecek meydan ve çevre yolu projesi ile Sinop'un çehresinin değişeceğini söyledi. Meydan projesinin ihale aşamasına geldiğini kaydeden Vali Karaömeroğlu, yıkımların Mart ayında başlayabileceğini söyledi. 

Karaömeroğlu: "Meydan projesi ihale aşamasına geldi. Bu ay içerisinde 3 tane ihale olur. Meydan projesi ve TOKİ ihale olacak. Adliye sarayının proje ihalesi olacak. Belediye binası ve eski dispanserin olduğu binanın yıkımların Mart ayında başlar" dedi. 

İZMİR KORDON BOYU GİBİ OLACAK
Vali Erol Karaömeroğlu, Çevre yolu projesinin ise Sinop'u kuzey denizi ile kucaklaştıracağını dile getirdi. Sinop'un kuzey denizini kullanamadığını hatırlatan Vali Karaömeroğlu bu manada da projenin Sinop için büyük önem taşıdığını belirterek, "Proje ile trafiğin rahatlatılmasının yanında, hem kale duvarları korunacak, hem de kuzey sahilimiz İzmir Kordon boyu gibi bir görünüm kazanacak. İkinci bir Sinop olacak. Sinop, kuzey denizi ile barışacak. Çevre yolu ile birlikte tarihi kale duvarları da tamamen koruma altına alınmış olacak. Kale duvarların önünü de açmış olacağız. Proje ile Sinop rahat bir nefes alacak" diye konuştu.  

SİNOP'TA, BASIN MÜZESİ KURULUYOR
Sinop 15 Eylül Gazeteciler Cemiyeti hakkında Vali Erol Karaömeroğlu'na bilgiler veren Cemiyet Başkanı Cengiz Demirel, Sinop'ta cemiyet olarak basın müzesi çalışmalarının sürdüğünü, Sinop'un hafızasının bu müze ile birlikte gelecek nesillere taşınacağını söyledi. 
1925 yılında Sinop Vilayet Matbaasında basımına başlanan Sinop Gazetesi'nin eski nüshalarının bir çoğunu da bazı depolarda bulunarak yok olmaktan kurtardıklarını kaydeden Başkan Demirel, gazete nüshalarının müzeye kazandırılacağını dile getirdi. 

BASINA SANSÜR ORTADAN KALKTI
Başkan Cengiz Demirel ayrıca, Sinop'ta daha önce bazı kurumlar tarafından basının haber almasına yönelik engellemeler ve bilgi alış verişinde yaşanan sıkıntıların ortadan kaldırılmasından dolayı Vali Karaömeroğlu'na teşekkür etti. 
Demirel: "Daha önce bir takım bilgi alış verişinde ve arkadaşlarımızın çalışmalarının engellenmesi gibi sıkıntılarımız vardı. Bunları sizlerle paylaşmıştık. Şu anda yıllardır yaşanmayan rahatlığa kavuştuk. Özellikle olay yerine gidildiğinde basın mensuplarına ve yaptıkları göreve gösterilen saygı sayenizde en üst seviyelere taşındı. Son günlerde bize yansıyan hiç bir olumsuzluk olmadı. Bu noktada desteğinizden dolayı arkadaşlarımız adına teşekkür ediyorum" dedi. 

15 Eylül Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cengiz Demirel, Vali Karaömeroğlu'na ziyaretinden dolayı memnuniyetini ifade etti. Vali Karaömeroğlu'na ziyareti sırasında İl Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Burcu Gürsu'da eşlik etti.

Editör: Vitrin Haber