Sinop İl Özel İdaresinin karar organı olan Sinop İl Genel Meclisi 31 Mart Yerel Seçimleri ardından Nisan ayı ikinci oturumunu yaptı. İl Genel Meclisi Başkanı Yakup Üçüncüoğlu başkanlığında yapılan oturumda İl Özel İdaresi Şube Müdürleri ve Meclis Üyeleri hazır bulundu.

Açılış ve yoklamanın ardından gündem maddelerinin görüşülmesine geçildi. İlk oturumda meclis başkanı ile birinci ve ikinci başkan vekilleri ile katip üyelerini seçen meclis, son oturumda gündemin 8. maddesi olan il encümenine üye seçimlerini gerçekleştirdi. Yapılan seçimlerde İl Encümenine Erkan Örnek (Ayancık), Ecevit Dinç (Dikmen) ve Mahmut Yurtseven (Durağan) seçildi. Diğer gündem maddelerinde yer alan komisyonların belirlenmesi ise bir sonraki oturuma bırakıldı. 

Bir önceki gün yapılan ilk oturumda da, İl Genel Meclisi Başkanlığına Yakup Üçüncüoğlu, 1. Başkan Vekilliğine Mustafa Demircan, 2. Başkan Vekilliğine İzzet Karaman, meclis katip üyeliklerine ise Rıdvan Mete ve Hüseyin Türkmen seçilmişti.

Bundan sonraki oturumlarda ise; Eğitim Kültür ve Sosyal Hizmetler, İmar ve Bayındırlık, Plan ve Bütçe, Çevre ve Sağlık komisyonları seçimleri yapılacak. Ayrıca, Vilayetlere Hizmet Götürme Birliğine 1 asil ve 1 yedek üye belirlenmesi ardından Nisan ayı oturmaları tamamlanacak. 

 

Editör: Vitrin Haber